Бг компанията е с по-удобни седалки и с по-големи отстояния между тях

Свързани новини

30.05.2022 16:47

Изненада! България еър е по-добра от Луфтханза

Видян 5002 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Не крия, че рядко използвам България еър, независимо, че според мнозина преките полети са за предпочитане пред прекачванията. Което никак не е задължително да бъде вярно и то по ред причини, но това не е темата на статията.



Или пък е, доколкото се оказва, че за 3-те години, откакто не се бях качвал на борда на самолет на българската авиокомпания, нещата доста са се променили и нейните преки полети вече наистина са за предпочитане.



Какви са разликите?

Първо, удобството – бг компанията е с по-удобни седалки и с по-големи отстояния между тях. Бордното обслужване също е несравнимо по-добро – усмихнати млади хора при нас срещу навъсени срещу света дами от поколението на вече пенсионираната като канцлер Меркел.




Второ, и на двете летища имахме „ръкав”, което е прекрасно на фона на ужасяващия рейд с раздрънкан автобус, който често се налага да използвате във Франкфурт – пътуването с рейса отнема кажи – речи, колкото половината полет.  А ако го вземате на път за някъде и гоните трансфер – надежда всяка тука оставете.


 


Същото важи и за спазването на графиците за излитане и кацане – транспортирането на хората не е просто каприз, то е супер важна съставна част от времетраенето на целия полет. В нашия случай Бг еър кацна точно навреме.



Трето, сервирането на храна. През 2019 г. летях за Рим с БГ Еър, а тази неделя – от Париж до София. Бях отишъл с Луфтахнза, така че сравнението ще бъде двойно.




И така, за разлика от 2019 г., този път сандвичът не беше студен и сух, сега имаше доста приятна топла чабата с добро качество, а шоколадчето не ми остави зъб в шепата, както тогава, поради твърдост, а беше ОК.




Водата бонус е идея, която е запазена и също е добра, нищо че и този път не я изпих. За разлика от Луфтахнза, която вече не дава дори и жалките подаяния, представяни за храна от последните години, а направо си е приготвила меню като лоукост. Чудесно, само че хубавите позиции липсваха като от меню на долна провинциална българска кръчма. Цените изобщо не се коментират – безумни са.


 


Оправдание не може да има, особено за полета от Мюнхен. Изобщо, тази компания наистина ужасно е изтъркала имиджа си, най-меко казано – и в бизнескласата, с която летях предпоследния път, нещата не са нормални – ужас лаундж във Франкфурт и най-евтин супермаркетен немски сект от обща бутилка, по-лош от онзи, който преди се даваше дори в икономичната, вместо нормалното за доста високите цени на тези билети истинско шампанско в малки бутилки за всеки, колкото пъти поиска.   




И това сравнение важи не само по адрес на Луфтханза, а и на останалите стари, но не и златни авиокомпании. Понякога наистина девизът: Изберете българското, е изпълнен със съдържание.




Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.05.2022 05:41

    Абсолютно вярно! Пътувам често и от години има ли възможност ползвам България еър, стига да има пряк полет. За съжаление премахнаха този до Лисабон и отмених пътуването си. Също и до Милано. Нищо добро не мога да кажа и за френските и италианските авиокомпании. Бритиш еруеиз предлегат за първа класа обикновенни тесни седалки, по три на ред, при което средната е направена като масичка, а не като при нашите по две широки. За израелската Ер ал просто нямам думи. По отвротителна няма. Намръщени стюардеси и нищо, дори кафе не се сервира. Така, че наистина нашата авиокомпания е супер.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни