изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън

Свързани новини

08.12.2023 09:27

Изключете криптовалутите: Шефът на JPMorgan

Видян 1650 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Криптовалутите трябва да бъдат забранени, заяви главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън по време на годишното изслушване за надзор на Уолстрийт, което се проведе в банковата комисия на Сената на САЩ.

Според Даймън, който отдавна критикува цифровите валути, "единственият истински случай на употреба" на криптовалутите е престъпната дейност - от трафика на наркотици и прането на пари до избягването на данъци.

"Винаги съм бил дълбоко против криптовалутите, биткойните и т.н... Ако бях на мястото на правителството, щях да ги затворя", заяви главният изпълнителен директор.

Даймън и няколко други шефове от индустрията, включително Брайън Мойнихан от Bank of America, заявиха, че криптопазарът трябва да следва същите правила за борба с прането на пари като традиционните финансови институции.

Сенатор Елизабет Уорън, която ръководеше изслушването, призова Конгреса на САЩ да актуализира нормативната уредба в областта на криптовалутите.

"Когато става въпрос за банкова политика, обикновено не се държа за ръка с изпълнителните директори на мултимилиардни банки, но това е въпрос на национална сигурност", каза тя. "На терористите, трафикантите на наркотици и разбойническите държави трябва да се забрани да използват крипто за своите опасни дейности." Уорън призова събралите се банкови ръководители да подкрепят "Закона за борба с изпирането на пари на цифрови активи от 2023 г." - законодателство, което се очаква да затегне банковите закони, за да се предотврати използването на криптовалути за незаконни дейности.

През последните 12 месеца криптоиндустрията претърпя множество скандали, като се започне от срива на криптоборсата FTX през ноември 2022 г. Това постави сектора под интензивен контрол от страна на американските законодатели, което доведе до осъждането на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид.

Миналия месец друга голяма криптоборса Binance беше глобена с 4,3 млрд. долара за редица нарушения, вариращи от пране на пари до банкови измами.


 







 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци