Свързани новини

08.05.2019 17:12

Иванчева ще води еврокампанията си от дома

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен ареста осъдените за подкуп бивша кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


Според магистратите няма риск двете подсъдими да се укрият или да извършат ново престъпление, съобщи 5gmedia.bg


На първа инстанция Специализираният наказателен съд осъди Иванчева на 20 години затвор, 10 хил. лв. глоба, конфискация на част от имуществото и забрана да заема публична ръководна длъжност за срок 20 години.


Заместникът й Биляна Петрова получи 15 години затвор, 15 хил. лв. глоба и забрана за 15 години да заема публична длъжност. Присъдена е и конфискация на част от имуществото й. Петко Дюлгеров е осъден на 12 години затвор, 12 хил. лв. глоба и конфискация на имущество.


В началото на днешното съдебно заседание стана ясно, че Десислава Иванчева има нов защитник – това е адвокат Николай Хаджигенов. Бившата кметица на „Младост“ се отказа от защитата на адвокат Марин Марковски. "Иванчева е вероятно най-разпознаваемото лице през последната година. Сравнима е с Делян Пеевски", каза Хаджигенов. Пред журналисти той обясни, че би трябвало Иванчева и "корпулентният политик" да си сменят местата.


„ Едва ли е проблем МВР, което разполага с бюджет от над милиард лева, да опази две 40-килограмови жени“, заяви пред съда адвокатът на Иванчева.


За нас домашният арест беше лукс, много ценен. Не сме си и помислили да го нарушаваме, заяви Иванчева в съдебната зала. Тя подчерта, че на 21 и 22 май й предстои операция, която не само не пречи на ин витро процедурите, но и ще й позволи да има дете. Бих помолила за вашето снизхождение да промените мярката ми задържане под стража, каза Десислава Иванчева пред съда.


В решението си за задържането ни под стража специализираният съд говори за "евентуално укриване", но това е като Настрадин ходжа, който бие детето си преди да счупи стомната, каза пък Биляна Петрова. Тя призова съдът да промени задържането й под стража с домашен арест и с доводите, че в Сливенския затвор няма възможност да подготвя личната си защита, а дъщеря й има нужда от нея в най-важната година от живота й.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.