Свързани новини

22.10.2021 13:00

Иван Костов: Някой трябва да помогне и на щаба, и на министъра, и на неговите съветници

Видян 794 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Нито правителството на Борисов, нито правителствата на Радев се справят с епидемията. България се намира във фаза на силно ускорено разпространение на епидемията, която ни е нанесла най-тежки демографски поражения и заплашва да направи неспособна болничната система да приеме бъдещи клинични случаи. Обстановката е мрачна и тревожна".


Това заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов и цитира сп. "Економист", което е класирало България на първо място в света по поражение върху населението от извънредна или свръхсмъртност.


Според него искането на оставката на здравния министър е следствие от зловреден популистки синдром на БСП.


"Партиите са обхванати от паника и отказват да приемат, че алтернатива за ограничаване на щетите от епидемията сега е пълно затваряне и драстични ограничения".


В предаването "Хоризонт за вас" Костов посочи, че опашките пред ваксинационните пунктове през последните дни са израз на "принудата, която изискването за сертификат оказва върху поведението на обществото".


"Досега без тази принуда липсата на доверие във властите, на което се дължи отказването от ваксиниране, от спазване на мерките, е следствие на принудата. Виждам идеологическа причина в забавянето на тази принуда - лявата социалнолиберална политика на предишното редовно и на сегашното служебно правителство не приема да бъдат ограничени личните права и свободи, въпреки че това става с цената на загуба на толкова човешки живот. От тази политика произтича побългаряването на цифровия европейски сертификат".


Той призова хората да се отрезвят и да осъзнаят, че това, което в противен случай очаква България, е още повече болни и смърт.


"Първото, което трябва да се направи по време на усилие за овладяване на криза, е да се изяснят параметрите на кризата и да се има ясна представа каква е силата на тази епидемия. Някой трябва да помогне и на щаба, и на министъра, и на неговите съветници".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец