Свързани новини

23.12.2009 13:31

Юзеирови не се явиха в съда в Търговище

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Търговище днес се състоя второто заседание по гражданското дело, заведено от сдружение "Български червен кръст" срещу регистрирането на сдружение "Български червен полумесец" от братята Али и Юзеир Юзеирови.


Искът на БЧК е за заличаване на сдружение "Български червен полумесец" заради неправомерно използване на името и емблемата на Червения полумесец. Претенциите на БЧК са свързани и с част от дейностите, описани в устава на сдружението на Юзеирови. Никой от двамата, нито техен представител не се яви днес на заседанието, информира окръжният прокурор Драгомир Сяров. Той добави, че решението на съда по случая ще бъде оповестено в едномесечен срок, както е по закон. В хода на делото днес е бил разпитан кметът на село Славяново, Васил Стоилов. Там братята Юзеирови развиваха дейност от името на сдружение "Български червен полумесец", учредиха "Мюсюлман-демократичен съюз", построиха паметник, който бе съборен, а по-късно започнаха да го градят наново, но действията им бяха спрени.
Според председателя на БЧК в Търговище Ваня Борисова, днес е доказано и то по безспорен начин, че сдружението на Юзеирови трябва да бъде заличено от регистъра, а дейността му да бъде прекратена. Тя отново поясни, че става въпрос за нарушаване на международни конвенции, според които във всяка държава може да има само едно сдружение на Червения кръст или на Червения полумесец. Двамата братя Юзеирови са привлечени също по обвинения за едро хулиганство, свързано с построяването на паметник, наречен "на незнайния турски войн" в Славяново и за организиране на партия на религиозна основа. Информация на Дарик радио, цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак