Свързани новини

24.08.2021 20:00

ИТН: След Ива Митева за премиер може да пробват и със Снежанка. Няма да преговаряме за кабинет

Видян 3372 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ИТН няма да преговаря за кабинет с третия мандат. Това заявиха пред Фрог нюз хора от партията. „Каквото сме обещали, ще го спазим. Предложението Ива Митева да е премиер го приемаме като фитил. Пробват се дали номерът ще мине. Със същия успех може да поискат Снежанка и седемте джуджета“, уточниха от партията на Слави Трифонов.


Те допълниха, че никакви  разговори до този момент не са водени в тази посока - нито с ДБ, нито с ИБГНИ . „Държим на думата си“, обясниха от ИТН . Припомняме ви, че преди ден съпредседателят  на ДБ  Атанас Атанасов заяви, че шефът на парламента Ива Митева би била добро предложение за министър-председател. Днес същия рефрен публично  повтори и адв. Николай Хаджигенов  от ИБГНИ, което навежда на мисълта за добре съгласувани действия.



От ИТН  приемат подобни изказвания като сиренцето  в капана, на което трябва да се хване мишката. До петък ще стане ясно на коя политическа сила ще се падне третия и последен шанс за съставяне на кабинет. Изборът ще е на президента Румен Радев.  Очакванията са разнопосочни  – основно БСП  и ИБНИ .  И двете партии са убедени, че ако не привлекат ИТН  на масата за преговори, директно се отива на избори.


Преди няколко дни Слави Трифонов написа във Фейсбук: " Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце” и “късите крака” се появяват и изчезват според “усещанията” на политиците. Като казвам “къси крака”, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси”.


Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа".


  Източник: frognews



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.08.2021 09:40

    "...Атанас Атанасов заяви, че шефът на парламента Ива Митева би била добро предложение за министър-председател. Днес същия рефрен публично повтори и адв. Николай Хаджигенов от ИБГНИ, което навежда на мисълта за добре съгласувани действия,"-когато имаш за цел да премахнеш една престъпна партия трябва да СЪГЛАСУВАШ действията си с другите искащи същото бе ГЛУПАК, сами ли ще махнете ГЕРБ или сте патерица на ГЕРБ, и защо когато някой е свестен трябва не трябва да бъде оценяван от другите по различен начин, за да не изглежда като СЪГЛАСУВАНОСТ, не е ли допустимо да има две еднакви мнения, И.Митева е от вашата партия, с твоето изказване ти ТЪПАКО я превръщаш в "пешка" недостойна за поста Мин.председател, а като цитираш постоянно фейсбук-чалгарят си какво казва само и единствено във фейсбук,доказваш истината, че сте "еднолична" партия целяща същата диктатура каквато налагаше ГЕРБ и изказването ти идва след нареждането зад кулисите, каквото не си признавате все още защото е рано, но го доказвате редовно с мълчанието си в НС и със закъснелите "отговори" на много въпроси ! Играете детската игричка "давай ми куклите, взимай си парцалите", Чалгаря бил казал, че не получили подкрепа, сега да не чакат от нас подкрепа, ГЕРБ са на същите принципи, "който не е с нас - е против нас" ! Политиката не е ШОУ бе чалгари, политиката не е игра на "ВРЪЩАНКА" а "маса" за разговори, мнения и ОБЩИ решения в името на Родина и народ, а не диктат и тоталитаризъм какъвто налагате, затова казвам, че България "скочи от трън /ГЕРБ/ на глог /ИТН/", как ще махнете ГЕРБ без общ СЪГЛАСУВАН план, без общи усилия, или изглежда ГЕРБ и ДПС са зад кулисите и вие им "свирите по свирката", защото аз това забелязвам ! Прибирайте се в "сектор Г" там ви е местото, политиката оставете на разумните, вие не сте от тях, вие сте просто едни чалгари в опит да продължат една политика на диктат !

  • 002 на снимката 25.08.2021 09:28

    Тошко африкански ми се вижда малко уморен-колко да е уморен, ами към 400г.

  • 001 Anonimen 25.08.2021 08:59

    Идиоти ! Тези са по-големи измисленяци и от ГЕРБ ! Да идват новите избори и измамници като ГЕРБ и ИТН да заминават на сметището ! Шайка диктатори чалгари, никога не трябва да допускаме повече чалга в политиката !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей