Истинската опасност за присъединяването ни към Шенген не е в Нидерландия, а у нас - ако се окаже, че някой иска да преформатира управлението. Това каза премиерът Николай Денков в отговор на думите на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който заяви, че очаква кабинет ГЕРБ-ДПС-ДБ без "Продължаваме промяната".

Свързани новини

27.10.2023 11:02

Истинската опасност за присъединяването ни към Шенген не е в Нидерландия, а у нас: Премиерът

Видян 475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истинската опасност за присъединяването ни към Шенген не е в Нидерландия, а у нас - ако се окаже, че някой иска да преформатира управлението. Това каза премиерът Николай Денков в отговор на думите на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който заяви, че очаква кабинет ГЕРБ-ДПС-ДБ без "Продължаваме промяната", предаде БНР.

Запитан за доклада, който премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви, че очаква от Европейската комисия през декември, той отговори:

"Той повтори нещо, което няколко пъти е казвал вече - че чака писмо до Европейската комисия, с което Комисията да валидира дали промените, които направихме в Народното събрание, съответстват на препоръките на доклада за върховенството на закона. Ние сме изпратили писмо до комисията на базата на това писмо очакваме Комисията да изпрати до Холандия тяхно писмо, надявам се с положителна верификация. Това е, което той постави като въпрос и ако се получи такова писмо от Комисията, очакваме Нидерландия да изпрати или да участва в мисия на Европейската комисия в България. Всичко това може да се развие през месец ноември - началото на месец декември".

Става дума за работа, която върви много добре, каза министър-председателят, но същевременно предупреди:

"Истинската опасност е в българския парламент. Ние трябва да си свършим работата, която започнахме, която до момента върви по план и върви много добре. Но, ако се окаже, че някой иска да преформатира управлението, ако се окаже, че иска да излезе от този план, който изпълняваме в момента.. Сутринта видях някакво изказване и ми беше интересно да чуя господин Делян Добрев като ги говори тези неща, дали ги е съгласувал с колегите Христо Иванов, генерал Атанасов, Владислав Панев? Аз не съм чул те да имат желание да управлява заедно с него и с ДПС. Това е единият въпрос, а вторият въпрос е кой взема решения в ГЕРБ – Делян Добрев или Бойко Борисов? Така че тук има много въпроси, които трябва да си зададе ѝ обществото. Какво всъщност става там и кой искаме да управлява България?".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец