Свързани новини

15.12.2014 11:08

Искат оставка на Искров заради намаления кредитен рейтинг на България

Видян 1002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стандарт енд Пуърс намали кредитния рейтинг на България. Това е оценка за икономическата политика на държавата. Важно за хората е да знаят, че намалялото доверие на Стандарт&Пуурс би могло до доведе до нарастване на цената на заемните средства за банките у нас, а оттам – увеличаване на процентите по кредитите за гражданите и фирмите. Това става първи път през последните 2 години, когато намалявахме известен спад.


Според финансовия министър Владислав Горанов, който в петък постигна одобрение от парламента за нов спешен заем в размер на 3, вместо на първоначално поисканите 2,54 млрд.лв., намалявнето на рейтинга се дължи на миналото правителство, без да уточнява дали това на Близнашки, което де юре оглавяваше страната преди сегашната коалиция, или кабинета Орешарски.


В същото време икономистът с американско образование Светлин Танчев, който оглавява групата на Българския демократичен център в НС, изрази позицията, че спадналото доверие в България е заради заемите и липсата на визия какво ще се прави с тези пари. Напомняме, че догодина в бюджет 2015 са предвидени нови 8,1 млрд. кредити. Което е рекорд за цялата история на държавата от 1878 г. насам, като досега върхово е постижението за тази година с общо 6 млрд. борчове – 3 млрд. кредит при Орешарски и още 3 млрд. сега.


От името на ПГ на БДЦ Танчев поиска оставката на управителя на БНБ Иван Искров, който според барековистите също носи отговорност за безрадостното положение във финансовия сектор и свалянето на рейтинга на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог