Свързани новини

23.06.2014 13:45

Иран и Русия се договориха за изграждането на 2 нови реактора

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Иран и Русия постигнаха принципна договореност за изграждането на две нови ядрени мощности, заяви в интервю за агенция ИСНА официалният представител на Организацията за атомна енергия на Иран Бехруз Камалванди.


„Двете страни планират да постигнат окончателно споразумение понеделник - вторник", каза още Камалванди, цитиран от ИТАР-ТАСС.


Днес в Техеран пристигна зам.- генералният директор на корпорацията „Росатом" Николай Спаски, съобщи по-рано днес ИРНА. Там той ще има преговори с правителствени лица както и с ръководството на иранската организация.


Контрактът за изграждането на два нови енергоблока в АЕЦ „Бушер" в Иран се планира да бъде подписан до края на годината, съобщи пред журналисти шефът на „Росатом" Сергей Кириенко.


Русия построи първата и единствената досега АЕЦ в Иран - „Бушер", в която бе монтиран и пуснат в действие един енергоблок с реактор тип ВВЕР 1000, с мощност 1000 мегавата.


Изграждането на централата бе извършено под пълния контрол на Международната агенция за атомна енергия. През септември 2011 г. АЕЦ „Бушер" бе включена към енергийната система на Иран.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв