Чаудхари заяви, че МиГ-21 ще вземе участие в последния полет по време на авиошоу в Праяградж в неделя, според ANI News.

Свързани новини

07.10.2023 16:00

Индийските военновъздушни сили се отказват от съветските самолети

Видян 3853 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийските военновъздушни сили ще спрат да летят с изтребителите МиГ-21 от съветската епоха през 2025 г., когато те ще бъдат заменени с многоцелеви изтребители Tejas Mark 1A, заяви пред репортери началникът на щаба на ВВС ВР Чаудхари.

Понастоящем Индия експлоатира една ескадрила от 54 изтребителя Микоян-Гуревич МиГ-21, които е придобила от Съветския съюз преди повече от 60 години.

По време на пресконференция в Ню Делхи Чаудхари заяви, че ВВС са поръчали 83 изтребителя HAL Tejas Mark 1A като заместители и ще направят още една поръчка за 97 от тези произведени в Индия бойни самолети, заменяйки една ескадрила от 45 МиГ-21 с три ескадрили Tejas Mark 1A.

Чаудхари заяви, че МиГ-21 ще вземе участие в последния полет по време на авиошоу в Праяградж в неделя, според ANI News.


Изтребителите съветско и руско производство са гръбнакът на индийските военновъздушни сили, като най-многобройният изтребител в индийския флот е Су-30. В допълнение към 260-те двуместни изтребители за превъзходство във въздуха, Индия експлоатира 75 МиГ-29 и 54-те гореспоменати МиГ-21.

По данни на Стокхолмския международен институт за изследване на мира Индия е най-големият вносител на оръжия в света и доставя 54 % от оръжията и военното си оборудване от Русия. Франция доставя 29% от въоръжението на Индия, а САЩ - 11%.

Въпреки че САЩ предупредиха Ню Делхи да се въздържа от по-нататъшни покупки на руски оръжия - и предложиха да доставят американски оръжия на тяхно място - индийският министър-председател Нарендра Моди превърна местното производство на оръжия в една от основните цели на своята администрация.


 В момента се работи не само по създаването на още изтребители Tejas Mark 1 и Mark 2, но и по разработването на изтребител от пето поколение, който да съперничи на американския F-35, понастоящем наречен HAL Advanced Medium Combat Aircraft (AMCA).


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 07.10.2023 20:24

    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами=----> mub.me/medik

  • 001 Тъга&Рев 07.10.2023 18:34

    Индийците не са индианци от гетото като нас!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева