Индийски ваксинен барон купи най-скъпото имение в Лондон

Свързани новини

15.12.2023 18:00

Индийски ваксинен барон купи най-скъпото имение в Лондон

Видян 784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адара Пунауала, главен изпълнителен директор на Серумния институт на Индия (SII), най-голямата по обем компания за производство на ваксини в света, е сключил сделка за закупуване на съществуващата от десетилетия къща Аберконуей в Лондон за почти 175 млн. долара.  

Според съобщения в британските медии това ще бъде най-голямата имотна сделка тази година и втората по големина сума, за която е известно, че е платена за имот в Лондон, след покупката на имението "8 Rutland Gate" от китайския милиардер Хуи Ка Ян за съобщените 232 млн. долара през 2020 г.


Photo: Shutterstock


Индийският магнат купува имота от Доминика Кулчик, която го наследява от баща си, покойния Ян Кулчик. Последният някога е бил най-богатият човек в Полша, според Forbes. India Today съобщи, че имотът ще бъде придобит от Serum Life Sciences, британско дъщерно дружество на SII. Съобщава се, че преди да закупят имота в Мейфеър, в сърцето на британската столица, Пунаулас са го отдавали под наем за повече от 65 000 долара на седмица.

SII е основана от бащата на Пунавала, д-р Сайръс Пунавала, през 1966 г. Нетното състояние на Сайръс се оценява от Forbes на 22,1 млрд. долара. Според "Файненшъл таймс", когато Адар се присъединява към компанията, СИИ вече е виден играч в сферата на производството на ваксини, изнасяйки продуктите си в над 30 държави.


Напоследък SII се появява в новините, тъй като поема водеща роля в надпреварата за разработване на ваксини срещу Covid-19. Компанията разработва ваксини в сътрудничество с няколко международни играчи и също така произвежда първите партиди от руската ваксина Sputnik V в Индия. В изявление за пресата през октомври SII разкри, че е доставила 2 милиарда дози от ваксината Covid-19 в целия свят.

Адара Пунавалла е базиран в град Пуна в индийския щат Махаращра, въпреки че прекарва много години в обучение в Обединеното кралство, включително в престижното училище "Сейнт Едмънд" в Кентърбъри, а по-късно и в Уестминстърския университет. Заедно със съпругата си Наташа са известни като светски личности, които се срещат с най-големите боливудски знаменитости и водещите имена в света на модата. Твърди се, че Пунауала са приятели с холивудската звезда от индийски произход Приянка Чопра Джонас и съпруга ѝ Ник, Леонардо ди Каприо и известния боливудски клан Капур.  

Според съобщения в медиите покупката на Aberconway от Poonawalla е най-скъпата имотна сделка в столицата на Обединеното кралство през тази година. Интересно е, че предишната най-висока сума, похарчена за имот през 2023 г., също е била от индийски милиардер. През юли Рави Руя, съсобственик на Essar Group, придоби имение за 145 млн. долара, което преди това е било собственост на Андрей Гончаренко, руски инвеститор в недвижими имоти и бивш заместник-изпълнителен директор на "Газпром инвест юг".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни