Проявихме отговорност, с това поведение с опита да ни подкупват с комисии те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Свързани новини

03.05.2023 12:03

Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, ще търсим подкрепа за свое правителство на малцинството: Борисов

Видян 1702 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, цели секторим генерират много дефицити. Фискалният резерв няма такава структура, за каквото говорят.


Проявихме отговорност, с това поведение с опита да ни подкупват с комисии те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БНТ.


 ГЕРБ-СДС започва разговори с всички парламентарно представени партии за подкрепа на първия мандат, в който ще предложи правителство на малцинството. Ако не получи съгласие, първата политическа сила ще предложи и друг вариант "кабинет от личности", обяви Борисов.


Лидерът на ГЕРБ ще разговаря с останалите политически сили за кабинет на малцинството с първия мандат поне за 6 месеца.


"От същото ще предложим и ние, абсолютно същото. И когато всички непотребни заради глупостите, които се правят и ината им и ще отидем на избори без бюджет, това ще е крайният резултат".


Ако това не бъде прието, Борисов ще предложи "кабинет от личности", в който да участват министри, представени от другите формации:


"Би могло, на тези разговори ще се говори с тях и това не е коалиция, в тази ситуация отговорността е на всички партии обаче, включително и "Възраждане", да се направи един кабинет от личности. Това го казвам за първи път. Защото, повтарям, при тази ситуация, днешната, бюджет няма да бъде приет".


В този кабинет финансов министър може да стане Асен Василев, заяви иронично лидерът на ГЕРБ.


"Аз бих настоял Асен Василев да е финансов министър, пожизнен, докато не си оправи финансите, трябва да бъде министър и ако колегите се съгласят, той трябва да е финансовият министър".


Разговорите с ПП-ДБ не са приключили, защото все пак имат обща законодателна програма, каза Борисов. Но след заявката на втората политическа сила, че няма да ревизира проектокабинета си, Борисов няма да търпи "нахалното им самочувствие":


"Ние проявихме отговорност - с 69 депутати да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е с 64 да правиш. С една дума, с този си анонс и с това си поведение, а и с опита да ни подкупват - щели да ни дадат комисии, аз искам да им напомня, че когато чегъртаха ГЕРБ, на ГЕРБ дадоха нито една комисия, така че с другите партии можем да направим така, че да не получат въобще комисия. С една дума те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори".


Разговорите с парламентарните групи започват още днес и ще се водят от лидера на парламентарната група Десислава Атанасова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей