"Тази година стартираме кампанията за ваксинация и превенция навреме. Антигрипните ваксини вече са налични и имаме  готовност да внесем още при необходимост", категоричен е доцент Кунчев.

Свързани новини

12.10.2022 11:43

Има вероятност грипната вълна да бъде малко по-сериозна: Здравните власти

Видян 1196 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има вероятност тази година грипната вълна да бъде малко по-сериозна. Това обявиха на брифинг здравните власти, предаде Нова тв.


"Никой не може да бъде 100 процента сигурен кога ще дойде грипната вълна. Обикновено ноември започваме да хващаме отделни случаи. Декември бройката започва да се увеличава и се достига пикът през януари". Това заяви главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев. 


По думите му най-добре е да се постави антигрипна ваксина сега. "Не съм склонен да правя прогнози колко ще е тежка грипната вълна. Но Австралия и Нова Зеландия, които са в Южното полукълбо се сблъскаха с най-тежката си грипна епидемия от четири години. Това накара всички експерти по остри респираторни заболявания в Северното полукълбо да предупреждават, че има вероятност тази година грипният сезон да бъде малко по-сериозен. Имунитетът на хората към грипните заболявания е намалял", подчерта той. 


"Тази година стартираме кампанията за ваксинация и превенция навреме. Антигрипните ваксини вече са налични и имаме  готовност да внесем още при необходимост", категоричен е доцент Кунчев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 престъпници 12.10.2022 12:39

    Всички служители на бигфарма и глобалистите на чело с този селяндур от Хасково трябва да бъдат подведени под отговорност за всяване на паника и все повече психясали от най-бедните поданици на ЕС българите, че даже и Европа. Не им стигна цирка, който разиграха с К19, ами сега и с ежегодните грипове почват още по-нахъсано сякаш до сега сме живели без грип.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби