Според Атанасов така се прикриват определени обстоятелства, "свързани с действия от хора, близки до президента". Другият сигнал, по думите му, е за схема за осигуряване на българско гражданство на руснаци.

Свързани новини

31.01.2024 09:29

Има теч на класифицирана информация, който службите замитат: Атанас Атанасов

Видян 413 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нужни са радикални промени в службите, за да може те да изпълняват задачите, дадени им от правителството, тъй като сега "изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството". Това коментира в "Денят започва" съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов изнесе данни за два сигнала за пробив в националната сигурност. Единият е свързан с изтичане на класифицирана информация - по думите на Атанасов дори има образувана преписка в прокуратурата, която впоследствие била прекратена.

    "Данните вътре са фрапиращи и има пробив в националната сигурност през цивилното разузнаване - ДАР. По тази причина е възложена проверка на ДАНС и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за изтичане на класифицирана информация и осветяване на служители на разузнаването".

Според Атанасов така се прикриват определени обстоятелства, "свързани с действия от хора, близки до президента". Другият сигнал, по думите му, е за схема за осигуряване на българско гражданство на руснаци.

    "Има един митичен човек, по рождение украинец, но май руснак, който осигурява хора от руски произход, които получават българско гражданство. Има офис в Москва, в който се набират желаещи, които искат да станат български граждани, те си подават документите, пращат се по куриер и той ги подава тук в Министерството на правосъдието", твърди той.

ДАНС е сезирана по този случай, каза Атанасов и определи случая като "специфичен канал за инфилтриране на хора от разузнавателните служби на Русия в Европа".

Още от самото начало на това Народно събрание президентът търси конфронтация с политическите партии, посочи Атанас Атансов. Според него това е знак за подготовка на проект, с който Румен Радев да се яви на евроизборите.

    "Няколко евродепутати, избрани от листата на БСП, сега си търсят нова политическа формация - те всички са близки до г-н президента".

Според депутата атаката срещу избора на новите конституционни съдии също е организирана от "среди около президентството".

Казуси като КТБ и "Булгартабак" са едни скандали опреди 5-6 години, прокуратурата да ги провери, призова Атанас Атанасов. "Мен нищо не ме притеснява, аз съм спокоен за собствената си съвест - така Атанасов отговори на въпроса притеснява ли се, че името на Делян Пеевски е замесено в тези скандали.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв