Свързани новини

18.11.2020 09:50

Има опасност България да изпадне в политическа изолация: Вигенин

Видян 2011 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според бившия външен министър Кристиан Вигенин има реална опасност България да изпадне в политическа изолация от страна на партньорите в ЕС заради позицията си спрямо Република Северна Македония.

В предаването "Още от деня" Вигенин заяви, че в момента е нужна политика на външна комуникация, която да достигне не само до страните членки на ЕС, но и до самите македонци.

     "Много е важно ние да обясним, че България продължава категорично да подкрепя европейската интеграция и на региона и на Република Северна Македония. Да не ни се вменява вината, че едва ли не, че ако ние не направим компромис със своите ключови национални интереси ние едва ли не ще отворим региона за влияние на други, понеже чух и такава версия от някои политически формации в Европа, ще отворим терена за навлизане на политическо влияние на други глобални играчи. Мисля, че на България такава вина не може да се вменява. Ако някой иска наистина да се върви напред с интеграцията нека застане зад България. Ние сме разумна държава", заяви Кристиан Вигенин пред БНТ.

Нормално е България да представи такава позиция, тъй като няма напредък по изпълнението на договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония", коментира още Кристиан Вигенин.
Реклама

Той изрази съжаление, че се стига до тази ситуация, но България не може да не защити своя интерес в отношенията със съседите ни и съответно позициите си в рамките на ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак