Като дете на Студената война звездата от екшън филмите Стивън Сийгъл споделя, че е бил научен да се страхува от Русия, но посещението в родината на баба му и дядо му го е накарало да разбере, че там се намира една от "най-дълбоките и красиви култури на Земята".

Свързани новини

02.03.2024 07:02

Икона на екшън филмите твърди, че Русия е любимата му страна

Видян 2286 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като дете на Студената война звездата от екшън филмите Стивън Сегал споделя, че е бил научен да се страхува от Русия, но посещението в родината на баба му и дядо му го е накарало да разбере, че там се намира една от "най-дълбоките и красиви култури на Земята".

Роден в Мичиган в зората на Студената война през 1952 г., Сегал казва, че е "израснал в руско семейство", но скоро родителите му инструктирали баба му и дядо му да не говорят на руски около него.


"Още като дете бързо разбрах, че там се води политика", сподели той пред руски медии. "Родителите ми казваха на баба ми и дядо ми: "Не искаме той да говори руски, защото сме в разгара на Студената война".

Представянето на тогавашна Съветска Русия като "лошото момче" в американските медии "често беше доста ужасно и доста тежко за човек като мен, защото аз обичах Русия", казва той. "И понякога се чуваха безумни лъжи и пропаганда... "ако отидеш в Русия, жена ти ще бъде изнасилена, майка ти ще бъде изнасилена, а ако искаш да вземеш такси, по улицата ще ти дойде кон с каруца", наистина безумни неща".

Сегал завързва приятелство с руския президент Владимир Путин преди повече от десетилетие, като двойката очевидно се сближава заради общата им любов към бойните изкуства. Сегал получи руско гражданство през 2016 г., а понастоящем е специален пратеник на руското външно министерство по хуманитарните отношения между Москва и Вашингтон.

"Едно от нещата, които се случиха неотдавна, беше Световното първенство по футбол [2018 г.] и мисля, че Путин беше гений, защото покани света тук и изведнъж светът дойде тук и видя, че Русия е красиво място, Москва е невероятен град... културата е една от най-дълбоките и красиви култури на Земята."


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог