Свързани новини

27.06.2021 13:06

Идната седмица представяме в ЕК калибриран план с по-високи цели

Видян 3777 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Калибрираме плана за възстановяване и устойчивост, повишаваме ВЕИ и други цели в него, но не така че да станат неизпълними. Ще се осигурят повече пари за образование и здравеопазване. Обсъждаме и проект за офшорни вятърни мощности и увеличаване на ресурса за слънчеви покриви, заяви в интервю за Mediapool вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов.


Имаме нужда от това финансиране, като идеята за бизнеса е част от отпуснатите пари да се връщат обратно и да се завъртат отново в икономиката, казва 31-годишният икономист, който до преди назначението си в служебния кабинет работи в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, Австрия, и е лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien).


"Аз, и не само аз – много, много млади българи, смятаме, че можем да сме по-добри като страна и общество. И в тази роля съм тук и се надявам да допринеса това да се случва", обяснява той мотивацията си да поеме поста.


Г-н Пеканов, преди няколко дни бившият премиер Борисов отправи тежки обвинения към служебния кабинет – че от злоба, завист е спрял плана за възстановяване и устойчивост за одобрение в Европейската комисия и ако това се е било случила, вече е щяло да се къпи в пари, вместо да се чуди откъде да намери такива. Как ще отговорите на тези думи?


Много ми е неприятно, че в публичния дебат в България в последните години се казват толкова много полуистини, откровени лъжи и директни манипулации с фактите. И се чудя наистина това ли е кредото в политиката – манипулации, манипулации, манипулации. Това не е нормално.


Но да кажем какви са фактите. Както вашата медия писа: Да, някои страни имат одобрени планове, но те не са получили пари. Ще мине време за това, тъй като се изисква съгласието и на всички останали страни членки. ЕК в момента е казала: Добре, плановете на тази държави не са лоши, сега отделните страни трябва да се произнесат и ще мине определено техническо време и в даден период по-бързите ще получат 13 процента от определените им бюджети.


Нашият ресурс не е застрашен. Ние също ще го получим.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.06.2021 19:52

    Преки Чуждестранни Инвестиции (ПЧИ) ($): България – 2017: 1.8млрд; 2018: 1.2млрд; 2019: 1.2млрд Сърбия – 2017: 2.9млрд; 2018: 4.1млрд; 2019: 4.3млрд Опростачаване и обедняване на нацията - Гарантирано от ГЕРБ! С Румъния и Гърция ако се сравним нещата са още по-трагични. Източници: Банка Сантандер

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци