Агенцията публикува снимки и видеоматериали, на които се вижда как Циганенко пътува с Вовк в колата си, как получава фалшиви регистрационни номера за автомобила, как влиза и излиза от Русия

Свързани новини

29.08.2022 17:37

Идентифициран е втори заподозрян за убийството на Дугина

Видян 4088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) идентифицира украинец на име Богдан Циганенко като съучастник в заговора за убийството на руската журналистка и политическа активистка Даря Дугина.

Дъщерята на известния философ и привърженик на "Евразия" Александър Дугин беше убита при взрив на кола бомба в Москва по-рано този месец.

Според изявлението Циганенко е помогнал на главната заподозряна Наталия Вовк да получи фалшив казахстански паспорт и да сглоби самоделно взривно устройство, което по-късно е използвала при престъплението.


Заподозреният 42-годишен бомбаджия е влязъл в Русия от Естония в края на юни и е напуснал страната ден преди бомбения атентат на 20 август, съобщиха от ФСБ в понеделник. Самоделното взривно устройство е било изработено в нает гараж, допълва агенцията. ФСБ смята, че двамата са действали заедно като членове на "украинска диверсионно-терористична група"

Агенцията публикува снимки и видеоматериали, на които се вижда как Циганенко пътува с Вовк в колата си, как получава фалшиви регистрационни номера за автомобила, как влиза и излиза от Русия.


В изявлението се посочват и нови подробности за самото убийство. ФСБ разпространи кадри, на които се вижда как Вовк наблюдава Дугина на паркинга на семейния фестивал, където се предполага, че тя е поставила бомбата. Според ФСБ украинката последвала целта си с колата си и задействала взрива, който убил Дугина на място.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв