Свързани новини

01.06.2009 13:27

Янев: Няма да се размине на Кобурга

Видян 1724 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кобурггът си мисли, че ще му се размине, но това не е сън, че да му се размине. Това заяви лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев по повод реституционните претенции на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, предаде БГНЕС.


"Този измамник - и политически и имотен, трябва да разбере, че ние сме правова държава", допълни още Янев. Той препоръча на бившия премиер "да не се грижи за имотите, които са държавна собственост". От РЗС алармират, че документите за деактуването на имотите от публично държавна в частна собственост е с решение на Министерски съвет при управлението на НДСВ. Това Янев определи като „Кресчендо на Конфликта на интереси”. Яне Янев е категоричен, че "има ли вот за РЗС имотите ще бъдат върнати на държавата".
От партията на Янев смятат, че реституцията на царските имоти нанася щети за държавата за милиони. Като отговорни и подлежащи на наказателна отговорност те посочиха Мехмет Дикме, Сакскобургготски и Станишев. Становището им ще бъде изпратено до главния прокурор Борис Велчев, Висшия съдебен съвет и до президента Георги Първанов. Няма никаква юридическа пречка да се върнат имотите в държавата. РЗС вече има изготвен законопроект за тях.
Според зам.-председателя на РЗС Атанас Железчев, има сделка между бившия и сегашния премиер. Той съобщи, че вече е поискано главният прокурор да поиска от съда да се разсекрети архива на БНБ за плащания на царската фамилия. В момента има две заведени дела от Сакскобургготски и сестра му за земеделски имоти. Единият е около двореца Кричим с площ 341 дка. А другият около двореца Врана с площ 1414 дка. Запитан дали има развитие по сигналите за Рибново, които преди близо месец от РЗС подадоха в МОН Янев каза, че очаква просветният министър Даниел Вълчев да си свърши работата, но до момента няма резултати. "Доган отиде в Рибново и в Гърмен, за да покаже, че именно той е в основата на използването на религията за политически цели", заяви лидерът на РЗС. За пореден път той посочи, че в тези райони лидерът на ДПС иска да налага единомислие, а чрез това той осъществява терор. "Но идва края и на Догановия политически модел. Ще го пратим и него много скоро в историята", каза още Янев. По време на пресконференцията оглавяващият листата на РЗС Димитър Абаджиев коментира предизборната обстановка и Синята коалиция с думите: "Тази коалиция освен, че е жертва на Тройната коалиция друго не чуваме, а в същото време е нейна рожба".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв