Свързани новини

22.07.2009 09:38

Яне Янев: Подписахме декларация за парламентарно мнозинство вдясно

Видян 1809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера подписахме декларация за парламентарен консенсус и очертаване на конституционно мнозинство с четирите парламентарно представени десни групи в парламента, заяви лидерът на РЗС Янев Янев, цитиран от БГНЕС.


„Меморандумът не беше подходящ, защото в него нямаше приоритети. Ние не подписахме меморандума, защото европейските консерватори ни посъветваха така”, допълни той. С този документ се определя парламентарен консенсус и се очертава конституционно мнозинство. Искаме това, за да може да се назначат избори за Велико народно събрание, но не в началото на мандата, а когато това е възможно, заяви Янев. Според него това е голямата кауза на обществото и държавата, член на НАТО и ЕС, но която работи с Конституция написана от Андрей Луканов и неговото обкръжение.
Велико народно събрание може да се свика само от РЗС, Атака , Синята коалиция и ГЕРБ, заяви той и допълни, че всеки законопроект в парламента ще бъде разглеждан от експертите на РЗС и чак тогава ще бъде гласуван. Но от РЗС щели да се противопоставят, ако забележат присъствие на групировки или, че някои спира процесите.
Според Янев днес декларацията за парламентарен консенсус ще се разгледа от парламента. Имало е разговори с всички парламентарни групи да я подкрепят, но ДПС и БСП заявили, че ще я подпишат, ако се премахнат някои текстове. Така декларацията щеше да е беззъба, ако се съобразявахме с тях, посочи Янев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби