Свързани новини

19.03.2018 14:03

И Монд разсипа еврокомисарката ни

Видян 6511 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като най-авторитетната в САЩ и ЕС електронна медия по темите, свързани с институциите Политико, разкритикува българския еврокомисар Мария Габриел за липсата на адекватен резултат по единния дигитален пазар, цифровите умения, авторските права и 5G, най-влиятелният френски вестник Монд я атакува заради несвършена работа по останалото в ресора й – борбата с деизенформацията и фалшивите новини. Доста неприятни удари, но обективни по стандартите им, от двете най-важни държави в ЕС Германия (близкият до Меркел и най-голям в Евросъюза издателски концерн Аксел Шпрингер е съсобственик) и Франция насред българското европредседателство.
„Докато някои страни, сред които Франция, са доста напред по този въпрос и се готвят да установят правила, за да предотвратят разпространението на фалшиви новини - с евентуално прекъсване на връзките между сайтове и/или задължително оттегляне на съдържание – „Европейската комисия се консултира, осведомява… За да бъде “готова да действа”, твърди еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество, българката Мария Габриел, която трябва да представи конкретен проект в следващите седмици.
 Междувременно, тя публикува в понеделник, 12 март, доклад на група независими експерти, които предлагат дефиниции на феномена и правят препоръки за онлайн платформите и социалните мрежи. Ще последват “обмен на информация” и “конкретни възможности”.  На този етап Брюксел предпочита мек подход - някои го определят като твърде оптимистичен, основан на саморегулирането и добрата воля.
 Този кодекс на добрите практики - който предпочита да избягва термина “фалшиви новини”, твърде неясен според експертите, професорите, журналистите, членовете на онлайн платформи… - подчертава опасността от подобен феномен за демокрацията, науката, образованието или здравето.
Европейската комисия се надява “да действа в най-добрия случай” преди следващите крайни срокове, сред които европейските избори през март 2019 година.
 
Какво би могло да се случи на практика, ако една фалшива новина е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни