Бившият държавен секретар и неуспял кандидат за президент Хилари Клинтън е назначена за професор в Колумбийския университет в Ню Йорк, където ще преподава на студентите си обществени въпроси и глобална политика след дългогодишната си кариера.

Свързани новини

07.01.2023 07:22

Хилари Клинтън ще обучава следващото поколение политически лидери

Видян 5787 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият държавен секретар и неуспял кандидат за президент Хилари Клинтън е назначена за професор в Колумбийския университет в Ню Йорк, където ще преподава на студентите си обществени въпроси и глобална политика след дългогодишната си кариера.

Президентът на университета Лий Болинджър обяви решението си, като заяви, че бившият политик ще бъде назначен за "професор по практика" в Училището по международни и обществени въпроси на Колумбийския университет от февруари.


Работата ѝ ще обхваща "различни важни инициативи, особено тези, които се фокусират върху глобалната политика и политика и върху подкрепата на жените лидери", допълни Болингер, като отбеляза също, че тя ще работи като президентски сътрудник в Columbia World Projects с фокус върху "обновяването на демокрацията и напредването на усилията за ефективно ангажиране на жените и младежите"

По-късно самата Клинтън коментира назначенията в публикация в социалните мрежи, като приветства университета за това, че "помага за справянето с някои от най-неотложните световни предизвикателства" и за "ангажимента му да обучава следващото поколение политически лидери."

"Развълнувана съм да се присъединя към общността", казва тя.


 Клинтън е държавен секретар между 2009 и 2013 г. при тогавашния президент Барак Обама, а преди това е представлявала Ню Йорк като сенатор на САЩ и е била първа дама на президента Бил Клинтън през 90-те години на миналия век. Дългогодишен демократ, тя зае редица ястребови позиции по време на мандата си, включително силно се застъпи за свалянето на либийския лидер Муамар Кадафи през 2011 г. , чието убийство от ръцете на подкрепяни от САЩ бунтовници помогна за потапянето на страната в хаос и насилие, които продължават и до днес.

След като загуби от Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2016 г. , Клинтън беше сред най-яростните привърженици на конспиративната теория "Русиягейт", според която Москва се е сговорила с Тръмп, за да превземе изборите с помощта на "фалшиви новини" и тролове в социалните медии. Тя продължава да бъде остър критик на бившия президент и продължава да настоява, че състезанието е било откраднато от нея.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 хамалин 07.01.2023 14:08

    животно (разгонена кучка )

  • 001 точно тази ли 07.01.2023 11:40

    На какво ли ще ги научи като е известно фамилията как се е омотала в грандиозни афери и скандали около бай Гейтс и неговите пъклени игри

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей