Авторите смятат, че оптималната хидратация може да забави процеса на стареене въз основа на предишни подобни изследвания върху мишки.

Свързани новини

08.01.2023 07:01

Хидратацията може да окаже значително влияние върху физическото ви здраве: Проучване

Видян 14377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вероятно знаете, че достатъчната хидратация е важна за ежедневните функции на организма, като например регулирането на температурата и поддържането на здравето на кожата.

Но пиенето на достатъчно вода се свързва и със значително по-нисък риск от развитие на хронични заболявания, по-нисък риск от ранна смърт или по-нисък риск от биологично остаряване в сравнение с хронологичната ви възраст, сочи проучване на Националния институт по здравеопазване, публикувано в списание eBioMedicine.


Научаването на това какви превантивни мерки могат да забавят процеса на стареене е "основно предизвикателство пред превантивната медицина", казват авторите на проучването. Това е така, защото с бързото застаряване на световното население се появява епидемия от "зависещи от възрастта хронични заболявания". А удължаването на здравословния живот може да помогне за подобряване на качеството на живот и намаляване на разходите за здравеопазване в по-голяма степен, отколкото само лечението на болестите.


Авторите смятат, че оптималната хидратация може да забави процеса на стареене въз основа на предишни подобни изследвания върху мишки. Според новото проучване при тези изследвания пожизненото ограничаване на водата увеличава серумния натрий на мишките с 5 милимола на литър и съкращава продължителността на живота им с шест месеца, което се равнява на около 15 години човешки живот. Серумният натрий може да бъде измерен в кръвта и се увеличава, когато пием по-малко течности.
 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей