Свързани новини

20.06.2013 14:09

Ханес Свобода: Не обсъждаме оставка на Станишев в ПЕС

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Час преди началото на пленума на БСП, шефът на левицата в Европарламента Ханес Свобода заяви, че не се обсъжда въпросът за оставка на Станишев от лидерския пост на Партията на европейските социалисти (ПЕС), предаде Медияпуул.

Ханес Свобода изрази надежда българското правителство с мандат на БСП да съумее да извърви пътя към необходимите реформи.

Българските социалисти трябва да скъсат с миналото и да не повтарят грешките, за които доскоро критикуваха Бойко Борисов, коментира лидерът на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода в четвъртък пред БНР.

"Трябва да се отдалечим от тези средновековни стратегии - че трябва някой да бъде пожертван и после всичко ще бъде наред. Всъщност всичко ще бъде наред само ако правителството води правилна политика и засили капацитета за борба с корупцията - това е, което наистина е необходимо, а не политически игри, жертви и оставки“, заяви Ханес Свобода.

"Всеки може да направи грешка, важното е грешките да бъдат поправяни“, каза Свобода и добави, че е много доволен от решението за отмяна на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и поднесените извинения. Според него стратегията на правителството трябва да е много неутрална, не политическа борба с корупцията.

"Трябва да се намерят хора, които могат да се справят с това или в самата България, или извън нея. Трябва да е ясно, че въпросът не е в отмъщението срещу Бойко Борисов и неговата партия или в интересите на една или друга група, която е на власт, а в истинското реформиране на България. Аз лично не разбирам защо страни като България и Румъния все още имат този тип институции и не може ли дейността им да бъде в рамките на вътрешното министерство и полицията. Щом обаче ще имате такава структура за национална сигурност, то тогава начело на нея трябва да застане опитен и подготвен за тази работа човек“, заяви още Ханес Свобода.


Сергей Станишев съобщи преди два дни, че е готов да поиска вот на доверие от Националния съвет на партията в четвъртък.

Пленумът започва в ранния следобед, но според предварителна информация Станишев се е отказал от намерението да иска вот на доверие, защото "това би разединило партията, вместо да я консолидира, от което се нуждае БСП, за да не падне кабинетът "Орешарски". Такова било становището на Изпълнителното бюро на партията, което също смяташе да иска вот на доверие в знак на солидарност с председателя, допълни Медияпуул.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв