14.06.2022 15:06

Губим 12 млрд. лв., не приехме 22 закона: Петков

Видян 1972 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Ако нямаме 22 закона приети до края на годината губим и спираме 12 млрд. лв. в европейски средства за българската икономика”, призна от Велико Търново премиерът Кирил Петков. За 6 месеца той не се сети да внесе проектите, като лидер на мнозинството трябва да го е срам със само 1 приет нов закон.



Петков заяви още, че очаква правителството да продължи да работи стабилно, въпреки напускането на коалицията от страна на ИТН. Той посочи, че ПП ще срещнат и с други съмишленици.



“Най-важното в момента е да имаме 121 депутати без зависимости и никой от тях да не спира реформата в съдебната система и антикорупционната комисия”, подчерта премиерът.



"Това, което видяхме, и аз благодаря на смелостта на депутатите и на Радостин Василев е, че те казаха: "Лоялността ни е към България и няма да допуснем подмяна на обещаните ни идеи с някакви задскулисни договорки и приятелства от 20 г. с хора като Орлин Алексиев. Въпросът е примерът има да бъде последван от още 7 души", допълни Петков.



Петков коментира и азерския газ през гръцката връзка Комотини-Стара Загора. “Очакване между юли и август 1 млрд. куб. м газ да влязат в България на цена, която е с пъти по-ниска от пазарната”, каза премиерът. Петков знае, че това е лъжа: няма как да стане. Не казва защо не е готов интерконекторът с Гърция, за който се кле, че е ок юни. Той заяви, че ще пътува до Баку да потвърди количествата. Петков обясни, че стремежът е да има микс от американски втечнен и азерски газ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби