„Един ръководител на това ниво - в районното управление, трябва да създаде такава организация и контрол по отношение на служителите си, че да не допуска инциденти. Недопустимо е полицейски служители да шофират след употреба на алкохол. Имаше опит този случай да бъде прикрит. Знаете случаите „Семерджиев” и „Любенов”. Те са поредица”, добави той.

Свързани новини

25.10.2022 12:12

Гривни и часовник попречили да сложат белезници на Семерджиев, така успял да избяга

Видян 1792 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нелепо било обяснението защо Георги Семерджиев е успял да избяга от полицаите дни преди тежкия инцидент със загинали момичета на столичния бул. Черни връх”. Тогава той е бил спрян и са извикани служители на 7 РУ. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев в „Здравей, България”.

„Имал накити - гривни и часовник, които пречили да му бъдат сложени белезниците. Трябвало да ги свали в колата. Докато свалял тези накити от ръцете си, успял да се измъкне. Мисля, че бяха двама служители, които са го подгонили. Целият низ от събития не ми звучи реалистично”, добави той.

Рокадите в МВР не са свързани изцяло със случая „Семерджиев”, коментира още Демерджиев, който уточни, че са се „натрупали много инциденти”. Той допълни, че предложенията за хората, които да бъдат сменени, са дошли от професионалното ръководство на СДВР.

„Един ръководител на това ниво - в районното управление, трябва да създаде такава организация и контрол по отношение на служителите си, че да не допуска инциденти. Недопустимо е полицейски служители да шофират след употреба на алкохол. Имаше опит този случай да бъде прикрит. Знаете случаите „Семерджиев” и „Любенов”. Те са поредица”, добави той.

Демерджиев уточни, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали „чадър” върху някого. „Проверката е много обемна. Бяха проверявани двама служители, после станаха 40. Разгърнахме проверката и на по-високо ниво - по отношение на ръководните кадри. Въведохме принципа да се търси отговорност от извършилия нарушение”, каза още министърът.

Той разкри още, че шефът на МВР в Кюстендил Светослав Григоров се е срещал с двама политици от ГЕРБ преди изборите - Младен Маринов и Христо Терзийски. „Не е спазен редът, който е разписан. След като получих данни за първата такава среща, извиках този директор и му казах, че имам такава информация. След този случай, той е провел нова среща, което за мен е безумно”, категоричен е Демерджиев. И разкри, че същият директор му казал, че не е имал подобни срещи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.10.2022 12:50

    Това нашето МВР е уникално-80% били телкаджии, другите дрогирани и с престъпни нагласи и корумпирани като тези с гривните и белезниците. Дали изобщо има достойни и морални хора в това министерство?! Като си спомни човек за Терзийски и побоищата до смърт под колоните на невинни хора на протестите.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион