Свързани новини

08.10.2010 16:05

Гриша Ганчев дал 100 бона на вуйчото на съдийка коментари

Видян 3678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев се яви като свидетел по делото срещу бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова, пише БЛИЦ.


Разпитът му пред Софийския градски съд бил само няколко минути, в които футболният бос потвърди, че е дал заем от 100 000 лева на вуйчото на Цветкова Иван Грозданов, който работи във фирмата на Ганчев Литекс Комерс. Цветкова е обвинена, че е поискала 60 000 лева и е получила половината от сумата, за да реши дело в “правилната посока”. Собдтвеникът на ловчанлии призна, че Грозданов работи при него, като се е занимавал с контрола по строителството. Знаел, че на него отдавна Литекс му е дал заем от 100 хиляди лева. Ганчев обаче заяви, че няма представа как и за какъв период този заем е трябвало да бъде върнат на дружеството. Цветкова също потвърди, че е взел 100 хиляди назаем от Литекс, като обясни, че парите му трябвали, за да помогне на децата да се изучат в София, затова купил апартамент в столицата. Договорът за купуването на апартамента обаче така и не бил парафиран при нотариус, тъй като го оставили за „в бъдеще“. После Цветкова била арестувана и заверката на договора така й не се осъществила. Грозданов обясни, че трябвало да върне сумата след четири години, като започне да я изплаща на вноски на Литекс Комерс. Делото бе отложено за 6 декември. Тогава се очаква да се появи Георги Стефанов, който е основният свидетел срещу Цветкова. Той обаче отказва да се яви и съдът разпореди принудителното му довеждане.


Цветкова беше арестувана с 10 000 лева подкуп на 17 юли 2008 г. в заведение във Варна. Парите бяха предадени от строителния предприемач Стефан Стефанов. Според обвинението Цветкова е поискала 90 хиляди лева за решаването на четири фирмени дела в полза на строителния предприемач Стефан Стефанов и на сина му Георги Стефанов. При обиск в апартамента й на различни места бяха намерени огромни суми – 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак