Свързани новини

24.06.2009 19:11

Градушка помля хотели и автомобили в Бургас

Видян 3548 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Големи ледени късове, ураганен вятър и пороен дъжд разрушихи фасади на хотели и автомобили на почиващите по Южното Черноморие туристи. Градоносният облак призори се изсипа над хотелите край плажната ивица в района от дискотека “Варвари” край Равда до хотелския комплекс “Сол” край Несебър. Особено пострадала е сградата на Центъра за профилактика и рехабилитация “Мари” - слънчевите батерии на покрива са напълно унищожени. От тях са останали само металните им контури, изпочупена е теракотената облицовка на някои от терасите, югозападната фасадна стена на сградата е разкъртена от множество дупки, оставени сякаш от пистолетни изстрели, разказват потърпевши. Пострадали от стихията са и паркираните автомобили на почиващите - таваните на повечето коли са нагънати като хармоники, счупени са стъклата на няколко Мерцедеса, Аудита и Волва. Нанесени са щети и по колите на летовници в Слънчев бряг.


Ледената стихия нанесе много поражения и на хотелите “Евридика”, “Елеганс”, “Елизабет” - опънатите чадъри са разкъсани на парцали, счупени са пластмасовите шезлонги. Красивата градина пред хотел “Какао”е  напълно унищожена - по земята се търкалят цветовете и листата на екзотичните цветя и фиданки.


 Силният вятър и бурята са съборили няколко дървета и по пътя от Средец до Елхово, съобщиха от "Гражданска защита". На място е изпратен екип, за да нареже дървените стволове и да освободи пътното платно. Дървета са паднали и по пътя от село Бяла до Иракли. Там "Гражданска защита" е освободила пътя още рано сутринта. Нанесени са щети и по колите на летовници в Слънчев бряг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни