Свързани новини

25.11.2021 14:17

Готови сме с бюджет 2022, бих обмислил покана за министър: Янев

Видян 1520 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Бих обмислил покана за министър в новото правителство, но нека не избързваме", заяви пред БНТ служебният премиер Стефан Янев.  Той посочи и условие - че е съгласен с политиките, които се предлагат.  Засега обаче никой не е водил разговор с него за възможност да бъде част и от следващия кабинет.


Относно проектобюджета за следващата година, Янев съобщи, че "законът не упоменава какъв вид правителство трябва да подготви бюджета, но е постановил срокове". "Затова служебният кабинет е подготвил бюджет, по който НС да дебатира", посочи той.


Янев  коментира, че "версията на основния финансов документ на държавата за следващата година дава основните насоки - подпомагане на бизнеса и неговото развитие, и запазване на функционалността на социалната система". Той подчерта, че редовният кабинет ще има свободата да оформи бюджета така, че да може чрез него да изпълнява своите политики и приоритети.


Премиерът заяви още, че правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, свързани с Ин хаус процедурите. Измененията ще бъдат предложени на 47-то НС. По думите му казусът с възложените поръчки за строежа на отсечките на АМ Хемус, които все още нямат разрешителни, е не само законен, но и морален.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.11.2021 15:18

    Услади му се на генерала масон премиерстването, уреди си дечицата млади и зелени на отлично платени държавни местенца, за които хора с компетенция и стаж само могат да си мечтаят и естествено да иска да продължи.Защо никоя мисирка не задава въпроса защо масоните на свинаря Гергов са заели всички върхови държавни позиции и по братски си взаимодействат и закрилят в далаверите?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева