Свързани новини

06.04.2020 16:30

Горанов: В началото сме на непредвидима по мащаб икономическа криза

Видян 2918 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В началото на непредвидима по мащаб икономическа криза сме. Не съм убеден че с лека ръка трябва да се разпределят оскъдните средства от бюджета“. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов по време на дебатите в парламента за актуализацията на Бюджет 2020, предаде бТВ.



„С увеличаване на лимита на държавния дълг ще търся най-оптималните решения и той може да не се стига до лимита. Днес затваряме емисия 5-годишни облигации. При валутен борд най-тежко е бюджетът да остане без ликвидност. Нека бъдем умерени и да преценяваме за подпомагане на най-засегнатите. Искам до уверя малкия и среден бизнес, че ще срещнат гъвкавост от търговските банки. До месец два се надявам кризата да отшуми и след това да демонстрираме мерки за възстановяване“, обяви още финансовият министър.

Актуализацията на бюджета и мерките за икономическо подпомагане във връзка с извънредното положение сблъскаха управляващи и опозиция. Депутатите обсъждаха едновременно новия дълг от до  10 млрд. лв. и икономическите и финансови мерки в подкрепа на най-уязвимите в условията на ограниченията заради пандемията.


Мерките на ГЕРБ  предвиждат хора без право на обезщетение и в неплатен отпуск за 3 месеца да получат по 1500 лева безлихвен заем с гратисен период 5 години и срок на погасяване 10 години. ББР разработва програма за малкия и среден бизнес от 3 до 5 години за поддържане и възстановяване на дейност. ДПС подкрепя мерките.


продължи >>

Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби