Google представя Pixel 8

Свързани новини

06.10.2023 15:42

Google представя Pixel 8, създаден за "ерата на генеративния изкуствен интелект"

Видян 492 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В хардуера на последното поколение смартфони Pixel 8 на Google няма нищо особено ново. Ето защо компанията усилено рекламира новия си софтуер с изкуствен интелект, който според Google е създаден специално за "първия телефон от ерата на генеративния изкуствен интелект".

На пресконференция в Ню Йорк Google (GOOG) показа новите устройства Pixel 8 и Pixel 8 Pro, които до голяма степен изглеждат по същия начин като предходната година, макар и с по-заоблени ръбове. Вътре обаче новият чип G3 Tensor отключва свят, задвижван от изкуствен интелект, чиято цел е да опрости живота ви - от молбата към устройството да обобщава новинарски статии и уебсайтове до използването на Google (GOOG) Assistant за телефонни обаждания и коригиране на снимки за преместване или промяна на размера на обектите.

6,3-инчовият Pixel 8 и 6,7-инчовият Pixel 8 Pro идват с по-ярък дисплей, нова система на камерата и по-дълготрайна батерия. Pixel 8 се предлага в три цвята - лешник, роза и обсидиан - и започва от 699 долара, което е с около 100 долара по-малко от базовия iPhone 14 със същото количество памет. (Това е с около 100 долара повече от миналогодишния Pixel 7).


Междувременно Pixel 8 Pro, който тази година има рамка от полиран алуминий и матово стъкло на гърба, вече може да прави по-добри снимки при слаба светлина и по-остри селфита. Цената му започва от 999 USD - същата като тази на iPhone 15 Pro - и се предлага в три цвята: залив, порцелан и обсидиан.

Въпреки че тези подобрения са предимно постепенни, подобренията на изкуствения интелект и свързаните с тях функции могат да се харесат на технологичните ентусиасти, които искат най-новата версия на Android и алтернатива на смартфоните на Apple или Samsung.


В същото време линията Pixel на Google остава нишов продукт. По данни на ABI Research глобалният ѝ пазарен дял при смартфоните остава около 1%. Google също така ограничава продажбите само до няколко държави, така че поддържането на нисък обем е стратегическо, тъй като Google остава предимно софтуерна компания с много партньори, използващи Android.

Рийс Хейдън, анализатор в ABI Research, заяви, че Google се стреми да се утвърди като ранен пазарен лидер на фона на "истерията, свързана с генеративния изкуствен интелект", която се разрази в края на миналата година с представянето на ChatGPT. Генериращият изкуствен интелект се отнася до вид изкуствен интелект, който може да създава ново съдържание, като текст и изображения, в отговор на потребителски подкани.

"[Добавянето му към Pixel] създава допълнителна диференциация на продукта, като използва вътрешни възможности, които Apple може да няма", каза Хейдън.

Той очаква това съобщение да бъде първото от много подобни усилия, които ще се появят в хардуера през следващата година, особено сред марките, които вече са направили инвестиции в тази област.


 "Вълшебни" инструменти на камерата


 Google показа няколко функции за снимки, които ще се появят в линията Pixel, включително магическия редактор, който използва генеративен изкуствен интелект за промяна на позицията и размера на обекта. Подобно на това, нов инструмент Audio Magic Eraser, който позволява на потребителите да изтриват разсейващи звуци от видеоклипове.

Друг инструмент, наречен Best Take, прави серия от снимки и след това обединява лицата в една снимка, така че всеки да изглежда по най-добрия начин. А новата функция Zoom enhanced (Подобрено увеличение) позволява на потребителите да увеличават с щипка около 30 пъти след заснемането на снимката, за да фокусират и редактират определена област.

Компанията заяви, че тези усилия имат за цел "да ви позволят да уловите всеки момент точно така, както искате да го запомните".

Въпреки че инструментите имат за цел да предоставят на потребителите по-голям контрол върху техните снимки, някои анализатори като Томас Хюсън от фирмата за пазарни проучвания Forrester смятат, че ще бъде по-трудно да се прави разлика между това, което е истинско, и това, което не е.

"Фактът, че Google говори за "магическа гума", ще размие разликата между истинските снимки и силно редактираните такива", казва Хюсън. Но той предупреждава, че увеличаването на броя на приложенията за дълбоки фалшификати вече затруднява дешифрирането на автентичността на някои снимки. "За това наистина не е необходим изкуствен интелект на Google."


 По-интелигентен асистент на Google

Компанията заяви, че Google Assistant вече ще звучи по-реалистично, когато се свързва с обаждащите се. Инструментът за обаждания на екрана на Google вече позволява на Assistant да обработва входящите повиквания, да разговаря с обаждащите се и да определя кой е на линията, преди да ги препрати към потребителя. Но неговият роботизиран глас ще звучи все по-естествено, заявиха от компанията.

Google предоставя на Google Assistant и възможностите на своя чатбот с изкуствен интелект Bard, така че той ще може да прави повече от това да настройва аларма или да съобщава времето. С новите си възможности за генеративен ИИ той ще може да преглежда важни имейли в пощенската кутия на потребителя или да разкрива повече за хотел, който се е появил във фийда му в Instagram. Асистентът също така ще може да разбира въпросите на потребителите в глас, текст и изображения.

"С навлизането на генеративния AI на сцената наистина се създават много нови възможности за изграждане на още по-интуитивен и интелигентен и персонализиран цифров асистент", каза Сиси Хсиао, генерален мениджър за Google Assistant и Bard, пред CNN.


Освен че ще направи Assistant по-полезен, инструментът ще улесни повече потребители да взаимодействат с шестмесечния Bard на Google в интерфейси, с които вече често работят. Миналия месец Google пусна значително разширение на Bard, което позволи на потребителите да свържат инструмента с Gmail и други инструменти на Google Workspace и улесни проверката на фактите в отговорите на изкуствения интелект.

В сряда Google пусна Assistant with Bard за малка тестова група, а през следващите месеци ще бъде по-широко достъпен за потребителите на Android и iOS.

ИИ става все по-интелигентен и в Pixel Watch 2 (349 USD), второто поколение смарт часовник на компанията. Потребителите могат да използват възможностите на Bard чрез обновеното приложение на часовника Google Assistant, за да го попитат как са спали и да получат друга информация за здравето си.

Освен това Pixel 2 разполага с нов сензор за сърдечен ритъм, който работи заедно с нов алгоритъм за сърдечен ритъм, управляван от изкуствен интелект, за да осигури по-точно отчитане на сърдечния ритъм от преди. Но Хейдън каза, че не смята, че повече ИИ ще добави твърде много към съществуващото предложение за стойност.

"Умните часовници вече включват доста ИИ и Pixel не е по-различен", каза той.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей