Свързани новини

05.06.2019 13:06

Гласят Павлова за зам.- шеф на Европейската инвестиционна банка

Видян 1558 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Лиляна Павлова е предложена за поста заместник.-председател на Европейската инвестиционна банка с решение на правителството от днес. Новината потвърди самата тя в НС. Ако кандидатурата и бъде одобрена, тя ще поеме поста с мандат за 3 години от октомври. Евентуалното й място в ЕП ще заеме следващият в листата Емил Радев, който вече беше евродепутат за един мандат. Павлова беше седма при ГЕРБ  за евроизборите и бе гласена за евродепутат, след като водачът Мария Габриел обяви, че остава еврокомисар. Припомняме, че според съдия Румяна Ченалова, която цитира Акта за избиране на членове на ЕП, Павлова не може да бъде евродепутат, тъй като е член на националния парламент. ЦИК също отхвърли членство на Павлова в ЕП автоматично. Вероятно рокадата е с вързана с този факт, който беше пропуснат от правистите в ГЕРБ. Сега правителството се аргументира с факта, че Павлова е "финансов експерт с богат управленски опит" в страната, така че номинацията и била напълно оправдана. Министърът на финансите трябва да уведоми ЕИБ за това решение след съгласуване със страните от избирателната група на банката, в която е включена и България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    В петък (7 юни, от 10.00 часа) пред КЕВР В петък (7 юни, от 10.00 часа) организираме граждански протест пред Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) срещу увеличението на цената на тока, парното и топлата вода от 1 юли. В този ден и час в КЕВР започва обществено обсъждане за планираното увеличение на цената на тока (с 3,5 %) и за вдигането на цената на парното и топлата вода за цялата страна със средно 4,5 процента, като най-голямо е увеличението в Разград – 17,53%, Габрово – 12,53%, София – 4,3% … Споделяйте и разпространявайте тази новина, защото БНТ, БНР и медиите на властта няма да информират за предстоящия протест. КЕВР вдига цените! Да се вдигнем и ние! Велизар Енчев

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв