"Войната срещу стикерите по предното стъкло на автомобила съвсем скоро ще вземе нова жертва – този за гражданска отговорност",  пише Телеграф, позовавайки се на депутати от ресорната парламентарна комисия, която предстои скоро да гледа на второ четене промени в Закона за движението по пътищата, които пращат зелените лепенки в историята

Свързани новини

23.02.2024 14:30

Гладни депутати - сгънати за незаконните екостикери на колегата си Кънев

Видян 1393 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Войната срещу стикерите по предното стъкло на автомобила съвсем скоро ще вземе нова жертва – този за гражданска отговорност",  пише Телеграф, позовавайки се на депутати от ресорната парламентарна комисия, която предстои скоро да гледа на второ четене промени в Закона за движението по пътищата, които пращат зелените лепенки в историята.


Мотивите са улеснение на гражданите и намаляване на разходите им на пари и време. 19 минути отдавна пише по темата със стикерите, настоява и напомня, че и СЕГА СА НЕЗАКОННИ СТИКЕРИТЕ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД ПО ЧЛ. 105 ОТ ЗАКОНА.

До разлепването на стикерите се стига след постепенната дигитализация на системите за движение по пътищата у нас и прозрението на депутатите, че както служителите на Пътната полиция, така и умните съвременни камери могат за секунда да проверят в база данни дали за дадено МПС е платена застрахователната полица. По тази причина сред промените е и отпадането на задължението водачите да носят със себе си оригинал или копие на Гражданска отговорност.

Същото важи и за екостикерите - другият бизнес за десетки милиони годишно и своеобразен данък, който налага на всеки от нас червеният депутат Петър Кънев, който ги печата на машина, купена с европари по програма на Министерството на икономиката, докато той пък е шеф на ресорната комисия в парламента - конфликт на интереси.

Интересно е, че известният с лобирането си за мобилните оператори депутат от ППДБ Б. Божанов, уличен лично от министъра на електронното управление за натиск върху него да сключи сделки за стотици милиони лева с дадени фирми, заедно с Кирил Петков, обърна наопаки позицията си за екостикерите. Как може да се обясни това според вас? Според нас - с превод от финикийски, ако позволите шегата.

Той буквално лъже, че стикер можел да предотврати фиктивни прегледи, при положение, че както тол-системата, така и системата на КАТ, които са видими на всеки компютър на институциите, притежават цялата информация и ролята на стикера е единствено и само да пълни джобовете на депутата Кънев и негови колеги и да вдига цената на прегледа двойно, за което 19 минути пише от години:

„Причината е, че според много колеги той е ключов за предотвратяването на фиктивните технически прегледи и по тази причина вероятно ще се запази. Целта е обаче да не бъде на стъклото, а под предния капак или на профила на шофьорската врата“, обясни за Телеграф депутатът от ППДБ Божидар Божанов.

Вместо досегашния текст, който забранява всякакви стикери по предните стъкла, което прави лепенките незаконни, той иска да впише угоден за червения му колега Кънев текст. После Кор. Нинова, на която Кънев е виден спонсор на партийните кампании, обвинява някого в колаборация със Сглобката. Каквато всъщност представлява пробутването на екостикерите с дружните усилия на червените и управляващата клика.


Радостина Тонева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.02.2024 20:43

    Яяя... дядото със старческия приапизъм още щъкал!

  • 003 Anonimen 24.02.2024 11:34

    Защо,изплзва логото на ИА-АА,там ли се отчита,или за респект.Защо не използва логото на БСП.

  • 002 Долнобогровския Кончичо Вурст 23.02.2024 22:14

    Тоя изтънчен сладострастник с тея секси цайси, само като го гледам и направо ми запърхват пеперудки в дебелото църво, а чат пат по някой щурец. Голям сладуранчо е. Бай Ставри така яко ще му се израдва, като на дълго чакано шоколадово бонбонче...

  • 001 Винкела любитела на любителите на млади дънки 23.02.2024 22:01

    Продължавайте да го тъпчете с пари, тоя любител на "свежи млади дънки" № 14. Че с тия "млади дънки" си има бая харчове!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей