„В интерес на българските граждани сме длъжни да загърбим лични и конюнктурни интереси, за да може в спешен порядък да предприемем реални действия за гарантиране на тяхната сигурност и просперитет“, посочва Иван Гешев в писмата до вътрешния министър и председателя на ДАНС.

Свързани новини

27.10.2022 11:20

Гешев предлага ДАНС и МВР да създадат съвместни екипи за анализ и мониторинг на 6 вида престъпления

Видян 954 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев с предложение за създаване на съвместни екипи за първоначален анализ и постоянен мониторинг на данните за шест категории престъпления, съобщиха от прокуратурата.

Причината за предложението на Иван Гешев е „устойчив и силно притеснителен ръст на престъпността“. Престъпленията, за които прокуратурата иска да се работи съвместно, са организирана престъпност, корупция по високите етажи на властта, битова престъпност, трафик и разпространение на наркотици, телефонни и интернет измами и нелегална миграция.

Според главния прокурор по възможно най-категоричен начин и в спешен порядък трябва да се подобри координацията и взаимодействието между прокуратурата, МВР и ДАНС. „В интерес на българските граждани сме длъжни да загърбим лични и конюнктурни интереси, за да може в спешен порядък да предприемем реални действия за гарантиране на тяхната сигурност и просперитет“, посочва Иван Гешев в писмата до вътрешния министър и председателя на ДАНС.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог