Свързани новини

31.01.2022 15:24

Гешев иска съдействие от Асен Василев за анализа на делата на Спецпрокуратурата: Сийка Милева

Видян 1606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до министъра на финансите г-н Асен Василев във връзка с искане за техническа подкрепа от Европейската комисия за независим анализ на делата от обществен интерес на Специализираната прокуратура.


 


Писмото е във връзка с предстоящо кандидатстване за получаване на помощ по Инструмента за техническа подкрепа, предоставян от Генералната дирекция за подкрепа на структурните реформи към Европейската комисия (ИТП). Координационно звено по прилагане на ИТП у нас е дирекция „Икономическа и финансова политика“ към Министерство на финансите. Това съобщи пред "24 часа" говорителят на главния прокурор Сийка Милева.


 


Тя добави още, че "подобен анализ на делата ще бъде от значение за развитието на правото у нас в контекста на утвърждаване върховенството на закона".


 


"Анализът на външни експерти на високо ниво ще гарантира обективност и ще даде възможност на компетентните органи да преценят дейността на специализираните съд и прокуратура, необходимостта от реформа и нейния обхват", каза още Сийка Милева.


 


Говорителят на главния прокурор припомни, че "инициативата за експертен анализ по Инструмента за получаване на техническа подкрепа е получила положителна оценка като навременна и ползотворна от Генералната дирекция за структурните реформи към ЕК, която изразява готовност за сътрудничество с цел обективен и всеобхватен анализ на делата в Специализираната прокуратура".


 



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева