Министър Демерджиев

Свързани новини

05.05.2023 10:47

Гешев е пътувал сам с охраната в момента на взрива: Министър Демерджиев

Видян 964 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В автомобила на главния прокурор не е имало членове на неговото семейство по времето на взрива, Иван Гешев е пътувал сам с охраната, назначена от НСО. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на въпрос от депутата от ПП-ДБ Атанас Атанасов. Маршрутът е обичаен за главния прокурор.

„Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Видът но взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“. По думите му колата на Гешев е много по-сигурна дори от тази на президента.

Вътрешният министър Демерджиев съобщи, че данните за привлечения в помощ на следствието израелски експерт са оскъдни.

„Това което знам и което достигна като информация до мен, е, че този експерт е пристигнал същия ден, около час и половина преди да настъпи взривът. Каква е причината той да дойде в България аз не мога да ви кажа, нито какъв е поводът за неговото посещение. Не мога да правя и предположения и спекулации в никоя посока. Това са фактите. Оттам нататък те трябва да бъдат изяснени докрай и всеки да си направи съответните изводи“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече "шокиращи" данните, изнесени от министър Демерджиев, но напомни, че вече е можело да има редовен кабинет, а не да бъдат изслушвани служебни министри.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.05.2023 20:20

    Много се изговори и писа.Да се радват тези,които в момента стоят на космите на гъза си,това да не се окаже леко предупреждуние,а не инсцинировка.Прилича на такава,но не е сигурно дали не е измислено от хора,които ги предупреждават.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева