Украйна защитава не само своята независимост, но и западните ценности - каза Линднер

Свързани новини

19.05.2022 14:23

Германският министър на финансите заяви, че Г-7 ще запълни недостига на средства за Украйна

Видян 963 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страните от Г-7 вероятно ще задоволят краткосрочните финансови нужди на Украйна, които се оценяват на 15 млрд. долара, заяви германският министър на финансите Кристиан Линднер на среща на финансовите министри и централните банкери, чийто домакин е Германия в четвъртък сутринта, съобщава Политико.




"Чувстваме се отговорни за способността на украинската държава и нейния народ да се защитят", каза той преди срещата. "Виждаме двуцифрена цифра от милиарди евро, които са необходими в обозримо бъдеще, през следващите месеци, и аз съм доста оптимистично настроен, че на тази среща на Г-7 ще успеем да съберем средства, които да позволят на Украйна да се защити през следващите месеци. "




Украйна защитава не само своята независимост, но и западните ценности - каза Линднер. Съответно официални представители на САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Япония ще обсъдят "какво трябва да се направи в този исторически момент, за да се гарантира, че украинската държава може да продължи да функционира".


 


 


Украинският министър-председател Денис Шмихал ще направи видеообръщение към Г-7, добави Линднер.




По оценки на Международния валутен фонд Украйна се нуждае от 5 млрд. долара на месец, за да изплаща заплати, пенсии и като цяло да поддържа икономиката си на повърхността, или 15 млрд. долара за три месеца. Комисията обяви в сряда, че ЕС ще допринесе с 9 млрд. евро за тази сума, като парите ще бъдат набрани чрез емитиране на дълг с гаранции, предоставени от държавите от ЕС.




Други членове на Г-7, като САЩ, вече обещаха подкрепа, а Вашингтон покани и други да се включат.




"Искрено моля всички наши партньори да се присъединят към нас и да увеличат финансовата си подкрепа за Украйна", заяви по-рано тази седмица финансовият министър на САЩ Джанет Йелън.


 


 


Линднер също така изрази увереност, че руският президент Владимир Путин няма да постигне целите си. Вместо това руският лидер е създал почти безпрецедентно "международно сътрудничество и готовност за глобално партньорство . . . и това дава основание за оптимизъм, че можем да се справим и с други предизвикателства . . . заедно", добави Линднер.




Други въпроси, които ще бъдат разгледани от министрите, включват изменението на климата, цифровата трансформация и икономическата стабилизация. Освен това "ще говорим за някаква обща рамка за третиране на дълга", каза Линднер.




"Положението в държавите с ниски доходи представлява риск за световната продоволствена сигурност и стабилността на международната финансова система", добави той.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева