Свързани новини

31.01.2012 16:29

ГЕРБ справедливо бламира здравния си министър

Видян 2130 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смрадлива и срамна история се разиграва зад кулисите в здравеопазването. Министър Стефан Констнатинов, който откакто е дошъл на власт работи за здравния октопод, се опита да пробута поправки в Закона за лечебните заведения. Според тях не отговарящите на стандартите болници, а онези, които са по сърце на шефовете в НЗОК по региони ще имат право на финансиране от здравната каса. С други думи – ако болниците имат правилни доставчици като Софарма, ще живеят, ако ли пък не – ще умират.
Депутатите от ГЕРБ в комисията не допуснаха поправките да минат. “Оставиха ни да отхвърлим предложенията, а това е нормално, защото на регионалните шефове на НЗОК или на назначилите ги се дава възможност за корупция”, коментира Мая Манолова – народен представител от БСП, потърсена от 19’. Откъм ГЕРБ се мълчи.
Манолова разкри и още една страховита история. Шефката на Агенцията за медицински одит д-р Петрова е поискала изслушване от здравната комисия в парламента. Но е уволнена час преди това да се случи, явно за да не разкрие скандални подробности от пейзажа в здравеопазването.
Прави впечатление, че в дните преди това нейната институция и тя самата бяха подложени на тежка атака от вестниците на собственика на Софарма Огнян Донев. Което сигурно е случайно. Но едва ли. Синхронът в действията между здравния октопод и министъра прави изключително впечатление. Още повече, известни са разкритите от медицинския одит и обнародвани от СКАТ серия неуспешни операции в частната болница Доверие, която е част от обръча на октопода.
“Официалната причина за уволнението е липсата на система за информация, след като пари за такава система на агенцията не са отпуснати”, обяснява депутатката Манолова. В здравните среди обаче се говори, че доц. Златица Петрова просто не е изпълнила поръчка свише относно болница Свети Наум. Другата информация, вървяща из съсловието е, че промените в закона за лечебните заведения са насочени срещу откриващата се супермодерна частна болница на бивш заместник-министър на здравеопазването край бул. Г.М.Димитров в София.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец