На извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи ревизия на бюджета между първо и второ четене в сектор Сигурност

Свързани новини

18.02.2022 09:29

ГЕРБ ще подкрепи повече пари за армията в Бюджет 2022

Видян 1138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи ревизия на бюджета между първо и второ четене в сектор „Сигурност", за да може да се отделят повече пари за отбрана и решенията, взети на КСНС, да бъдат подсигурени с реални средства за отбрана .


 


„Предлагаме да подкрепим на второ четене изброените 10 точки, за да може България да повиши своята бойна готовност. Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците. В противен случай ще излезе че КСНС е бил, за да се отбие номера", каза лидерът на партията Бойко Борисов.


 


„Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война", посочи Борисов.


 


Борисов припомни, че управлението на ГЕРБ е инвестирало над 5 млрд. лв. в армията за подготовка на военните ни.


 


„В първия ни мандат платихме кугарите, спартаните, пантерите. Платихме всичко, което сме поръчвали тогава за боеспособността на българската армия. Ако видим подобна сума в бюджета, ние ще я подкрепим. Иначе всичко друго са оправдания и голи обещания", каза още Бойко Борисов.


 


Според него не се прилагат мерки за справяне с инфлацията. „Много е вероятно до догодина държавата да е счупена”, твърди Борисов.


 


Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за незаконното подслушване на политици.


 


„Месеци наред се размахваха листчета, създаваше се масова психоза, че са се извършвали безобразия. В резултат, на което ние загубихме процент на изборите. Вчера парламентарната комисия констатира, че няма неправомерно използване на СРС-та, за което им благодарим", посочи Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв