Не е ясно как точно ще стане това, тъй като за да бъде арестуван депутат, парламентът най-напред трябва да му свали имунитета по искане на главния прокурор

Свързани новини

18.03.2022 14:03

ГЕРБ очаква арести на още бивши министри

Видян 1988 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Получихме информация от наши източници в МВР, че през уикенда се готвят още изненадващи арести, този път на бивши министри на ГЕРБ. От МВР са водили разговори с председателя на парламента Никола Минчев. Целта е да се успокои населението", съобщи депутатът от  ГЕРБ Костадин Ангелов.


 


Не е ясно как точно ще стане това, тъй като за да бъде арестуван депутат, парламентът най-напред трябва да му свали имунитета по искане на главния прокурор. Говорителката на главния прокурор Сийка Милева твърди, че до този момент прокуратурата не е сезирана за акцията на МВР.




Още в ранни зори депутати и симпатизанти на ГЕРБ започнаха да се събират пред сградата на Националната полиция в "Младост", където от снощи е задържан бившият премиер Бойко Борисов. В изявленията си пред медиите те описват случващото се като Апокалипсис сега и начало на най-мрачните години в българската история.




"Колеги от цялата страна пристигат. Протестираме срещу тази брутална политическа репресия. Това е незапомнен арест. Защо трябваше да бъде изведен в късна доба", възмути се пресаташето на ГЕРБ Никола Николов. Според него случващото се подозрително напомня какво се е случило с дядото на Бойко Борисов. Не е ясно кой точно разказ визира, защото историята за убития дядо варира според случая.




ГЕРБ щели да сезират европейските институции, неясно кои, и за факта, че арестите се случиха веднага след като европейският прокурор Лаура Кьовеши завърши посещението си в България. "Тя знаела ли е? Защо се случва?", попита Николов. Той потвърди, че е задържана и бившата медийна съветничка на Борисов Севдалина Арнаудова, но бившият председател на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова до снощи е била на свобода и научила какво й се готви от медиите. Никой от ГЕРБ не каза нищо за бившия финансов министър Владислав Горанов, който също е арестуван.


 


"Нека да напомня, че през 1944-45 г. хиляди са били отведени по тоя начин. Ако не реагираме сега, какво ни гарантира, че няма да се повтори. Остава само да спретнат един Народен съд", добави депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Според него всичко се прави неслучайно, за да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните