Свързани новини

24.09.2014 11:50

Георги Василев, председател на Република БГ: Искров да подаде незабавно оставка

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В интерес на цялото българско общество и на банковата ни система е управителят на БНБ незабавно да подаде оставка, вместо да подстрекава към разширяване на кризата с  КТБ, каквито опити направи в последното си интервю.


Дълбоко възмутен бях да чуя, как г-н Искров извърта в своя полза изказаната от мен и ПП „Република БГ“ констатация, че случаят КТБ е политически и институционален проблем. Иван Искров злоупотребява с тази позиция, като се опитва да си купи политическа индулгенция  за престъпното си бездействие и „затварянето на очи“ в продължение на години. Така той се опитва да отклони и   да насочи в погрешна посока общественото внимание от собствената си съпричастност към  поддържането и прикриването на истината в една банка, която бащата на валутния борд проф. Стив Ханке определя като „финансова пирамида“.


За пореден път ставаме свидетели на абсурдна ситуация, в която се предлага една грешка да се поправи с друга грешка. Причинените от политическите родители и ментори на КТБ финансови щети и възможни кражби не бива да се покриват с парите на данъкоплатците. Изказването на подобна теза от страна на управителя на БНБ е откровено подстрекаване към финансова злоупотреба под формата на директна „държавна помощ“ със средствата на българските граждани.


Случаят КТБ продължава да бъде болната язва в българската политическа и финансова система. Използвам случая да повторя, че решението за КТБ е едно-единствено - незабавно да се въведе компетентно и независимо кризисно управление, за да се разкрие истината за реалното състояние на банката и възможностите за решаване на проблема.


Казаното  от управителя на БНБ Иван Искров в неговото интервю пред БНТ е демонстрация на краен непрофесионализъм и пълна безотговорност. По всичко в изявленията на Иван Искров личи, че той продължава да отказва да си свърши работата, а най-логичното в такава ситуация е да се оттегли от поста си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.