Георги Семерджиев

Свързани новини

21.04.2023 19:04

Георги Семерджиев получи 20 години затвор за катастрофата, при която загинаха две жени в София

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Подсъдимият за причиняването на смъртта на две млади жени при катастрофата на 5 юли миналата година на столичния бул. Черни връх Георги Семерджиев получи 20 години затвор на първа инстанция. Това реши Софийският градски съд.
По време на пледоариите прокуратурата поиска наказанието му да бъде в размер на 22 години и половина. Самият Семерджиев заяви в последната си дума пред съда, че иска да бъде оправдан, защото не той бил шофирал колата си при катастрофата.


Обвинителят Чавдар Железчев посочи, че по време на процеса са били доказани и петте престъпления, в които е обвинен Семерджиев. Той беше привлечен към наказателна отговорност за шофиране с фалшиви регистрационни табели, след употреба на наркотици и без шофьорска книжка, за причиняване на смъртта на двете жертви и за лека телесна повреда на таксиметров шофьор.


Беше и уточнено, че между 2008 и 2022 г. на подсъдимия са били издадени 48 акта и 6 фиша за различни нарушения на пътните правила. Затова СГП поиска завишаване на максималното наказание от 15 години с една втора - т.е 7,5 г.


Прокурор Железчев изтъкна и множеството утежняващи вината обстоятелства в случая – неправоспособност, употреба на наркотици, предишни нарушения и осъждания, шофиране с висока скорост, минаване на червен светофар и бягство от местопроизшествието.


Обвинителят припомни още, че около месец преди катастрофата Семерджиев е заловен да шофира колата си след употреба на метамфетамини, но тогава е успял да избяга и така и не е бил задържан.
СГП обърна внимание и на начина, по който са загинали двете млади жени. По думите на Железчев Хариет Стефанович е била е била притисната в решетка и бетонен парапет на подлеза на кръстовището, а Христина Дилева е била ударена от предната част на автомобила на Семерджиев с висока скорост. Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. Пълният спирачен път при тази скорост е над 190 м.


Георги Семерджиев е осъден да плати на близките на загиналите момичета общо 700 хиляди лева, както и всички разноски по делото.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби