Свързани новини

30.03.2011 17:50

Ген. Миланов дезертира от пенсионерската армия

Видян 1410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ден след като започна да представя идеите на новото си гражданско сдружение и създаването на пенсионерска армия, ген. Румен Миланов обяви пред БНТ, че всъщност е бил в процедура на напускане. Във вторник той се представи пред широката публика като председател на Национално движение гражданска сигурност, което е в пряка законова несъвместимост с функцията му на шеф на БОРКОР. За нарушението на чл.19 ал.6 от Закона за администрацията първи съобщи Mediapool.

В същото интервю той описа БОРКОР като "структурка" и обясни, че е с "объркан личен статус".

Румен Миланов е вписан като ръководител на гражданското сдружение на 17 декември 2010 година. Два месеца по-късно той бе представен от премиера Бойко Борисов като ръководител на Центъра за превенция на корупцията и престъпността към Министерския съвет. Той обясни, че когато е приел да стане шеф на БОРКОР е започнал и стъпките си за напускане не само на движението Гражданска сигурност, но и на Асоциацията на полицейските началници и Националния съюз Безопасност и охрана.

"Но това е въпрос на време. Нали трябва да ме освободи съдът, нали има решение на управителен съвет, в случая на общо събрание", обясни той. Според него темата за несъвместимостта му със закона е "твърде дребничка".

Бившият шеф на НСО и съветник на премиера по въпросите на сигурността съобщи още, че в момента страда от "объркан личен статус". "Щом започнахме да се занимаваме лично с мен, натоварването ми е доста голямо, с приемането назначението в БОРКОР ми се обърка даже личният статус. Имах и други ангажименти, от които аз се освобождавам, защото не ми стига времето", обясни Миланов. 

снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят е със смесена енергетика

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят е със смесена енергетика, но е напълно подходящ