Прекъсването е необходимо за извършване на превантивна поддръжка на устройството.

Свързани новини

31.08.2022 09:38

Газпром спря доставките по Северен поток 1 за 3 дни

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доставките на газ по Северен поток са напълно преустановени за три дни поради започването на ремонт на единствения останал в експлоатация компресорен агрегат в компресорната станция "Портовая", според данните, предоставени от германските оператори на газопроводи Opal и Nel.


Физическият поток на газ по "Северен поток" в приемната точка в германския Грайфсвалд е напълно спрян от 04:00 ч. московско време в сряда. Данните на Nord Stream AG, оператора на "Северен поток", също потвърждават спада на изпомпването на газ до нула.

По-рано "Газпром" съобщи, че изпомпването на газ по "Северен поток" ще бъде спряно от 04:00 ч. московско време на 31 август до 04:00 ч. московско време на 3 септември. Данните на Nord Stream AG показват, че номинациите за транспортиране на газ са намалели почти до нула от 03:00 ч. московско време в сряда.


 Прекъсването е необходимо за извършване на превантивна поддръжка. Както посочва Газпром, Siemens трябва да извършва такава поддръжка на агрегата на всеки 1000 часа. Ако работата бъде завършена и няма технически неизправности в оборудването, преносът на газ ще бъде възстановен до 33 млн. куб. м на ден.

От 27 юли газопроводът "Северен поток" работи с 20% от максималния си капацитет поради спирането на няколко газови турбини. Една от турбините, произведена в Канада от Siemens Energy, е изпратена за ремонт в Монреал. Заради санкциите на Отава срещу Москва производителят първоначално отказа да върне ремонтираното оборудване на Германия, но след многобройни молби все пак решава да го върне. На 25 юли Газпром съобщи за принудителното спиране на друг газотурбинен двигател в компресорната станция Портовая поради изтичане на срока за капитален ремонт. Така в експлоатация остава само една турбина.


© AP Photo/Michael Probst


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак