Габриела Славова

Свързани новини

24.01.2024 11:36

Габриела се вайкала къде са и децата, след като бе пусната под домашен арест

Видян 837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Габриела Славова се вайкала къде са и децата, след като бе пусната под домашен арест. Тя и майка й са обвинени в удушаването на Пейо Пеев – баща на едно от децата. Претендиращият за бащинство на 4-месечното бебе Велико Минков пък й предлагал да направи аборт. Това разкри адвокат Велика Андонова – адвокат на Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си Габриела е обвинена за убийството на 44-годишния Пейо Пеев, предаде safenews.bg.

Адвокат Андонова разказа историята на Габриела и Пейо:

    „За техните отношения знам, че се запознават в Германия по време на следването на Габриела. Пейо също е следвал там, доколкото ми е известно, е завършил авиоинженерство. Връщат се в София, заживяват заедно. Той пренасочва дейността си към Пловдив. Занимавал се е с нещо свързано с мебели, но какво конкретно, не мога да кажа. Отношенията са били нормални.

По думите й Габриела и Красимира са й разказали, че е имало е вмешателство от родителите на Пейо. Те не са одобрявали Габриела.

    „По тази причина са се разделили в известен период от време. Той си е останал в Пловдив, тя е отишла в Бургас. Започнала е работа в общината. Преди това детето им е родено, живеят заедно, гледат го, Пейо го е виждал, участвал е в издръжката на семейството. След това отношенията охладяват, той не се премества в Бургас, остава си в Пловдив. Там се запознава с въпросния Велико Минков, чиято идея за бащинство за второто дете на Габриела е много силно изразена в медиите.“

Пейо по никакъв начин не е бил ограничаван да вижда детето си

    „Аз ви предоставих и снимка от коледните празници. Красимира е с кърмачето Кристиан. В средата е Габриела. Пейо е до нея. Момченцето, което е на 6 г. – Михаил, е до него. Има и три момиченца от входа в блока. С тази снимка ви показвам прекрасните отношения към онзи момент, след като сключват граждански брак и след раждането на детето“, разказва адвокат Велика Андонова.

Според нея е имало спор с родителите на Пейо, които са искали да вземат голямото момче.

    „Те са твърдели, че Габриела не е добра майка. Те са създавали конфликтните отношения между двамата“, добави адвокатката.

Тя разкри подробности и за отношенията между Габриела и ексдепутата Велико Минков

    „Как може да обикаляш всички студиа с такава енергияq pа прокарваш идеята за твоето бащинство, при условие, че когато е била в твърде напреднала бременност, той и предлага да направят аборт. Велико Минков. И това е причината да се разделят. Поставила му е въпроса за обзавеждане на детска стая, той е казал: „Сама ще си плащаш, получаваш бонуси от общината“. Когато говори на тази тема, тя плаче. Аз бях вчера в контакт с нейния адвокат и с нея. И за мен беше по-важно да установим къде са децата. Това е важното“, заяви адвокат Андонова.

    „Съгласно определението на СГС мярката на Габриела е изменена единствено и само, за да полага грижи за пеленачето и за 6-годишното си дете. А децата не са при нея. Децата са взети с една малка служебна бележка, една трета от лист А4, прикрепен към делото. След това от двама полицаи от 4-о районно, в абсолютно нарушение на Закона за закрила на детето, без да се сигнализират службите. И е неизвестно къде са дадени. Няма ги в полицията, полицаите вдигат рамене и казват – не знаем. Сигнализирахме отдела за закрила на детето.
    Четете още

Имало е категорични изявления от роднините на Красимира и Габриела – майка й и сестра й, те да гледат децата

    „Децата са иззети, а до този момент ги няма. Което означава, че трябва да върнат Габриела обратно в ареста“, каза още Велика Андонова.

Тя помоли „тази житейска трагедия да не бъде преокспонирана излишно“.

    „Разследването по делото е на твърде ранен етап, за да бъдат направени каквито и да било заключения по отношение както на мотивите, така и на наличието на умисъл за извършване на престъплението, какъв е този умисъл, в каква връзка са всички тези действия.

    „Затова не мога да ви отговоря конкретно какви са мотивите, защото делото е само на 6 дни, образувано е на 19 януари. Привлечени са като обвиняеми на 20 януари. Разпити не са извършвани до този момент. Заявили са, че се ползват от законовата възможност, която им дава право да дадат обяснение на по-късен етап“, разказа адвокатът на тъщата на убития Пейо Пеев.

„Мога да говоря за професионалните качества на моята подзащитна Красимира Трифонова, изхождайки от това, което ни е известно в биографията й“

    „Тя е дипломатически служител при един и същи работодател в продължение на 30 години – министерството на външните работи. Заемала е различни дипломатически длъжности. И след преекспонирани сексскандали – след като в медиите излизат всякакви измислени истории, е била отново на такива“, каза Андонова.

Добави, че и след случая, в който Красимира сигнализира за тормоз от страна на посланика ни в Тайланд, оценката на професионалните й качества е безспорна.

    „Независимо от това министерството на външните работи й е гласувало доверие, оценило е нейните професионални качества. И точно след този случай тя е заемала няколко пъти дипломатическа длъжност в продължение на години. Което означава, че дяволът не е толкова черен, колкото го описват“, продължи адвокатът.

„Била е важен фактор в живота на дъщеря си, дотолково дококлокот тя я е отгледала, ранен развод, тя я е отгледала, тя я е възпитала, тя я е изучила“

    „Дъщеря й е завършила университет в Хага. Самата Красимира говори седем езика, включително и редки азиатски езици – тайландски, японски. Два пъти е била н аспециализация в Япония. Габриела също е учила в Тайланд по време на дипломатическата мисия, която е изпълнявала Красимира Трифонова. Освен това, пропуснах да ви кажа – тя е и международен наблюдател към организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Там не членуват случайни личности“, описа още клиентката си.

    „Заподозряна и обвиняема е правилно казано. Всичко е до доказване. Не може да се поставят определения за брутално и шокиращо убийство. Автомобилът не е опожарен. Освен това при предявяване на постановлението и привличането им като обвиняеми няма нито ред за обгаряне. Единствено е по член 115 във връзка с това, което е констатирано – че е бил удушен. Не фигурира в привличането им като обвиняеми. Ние разбрахме, че е опожарен от медиите. В понеделник.“

„Няма как Красимира да ми разкаже, защото аз имах контакт с нея две минути и половина, разрешени от самия съдия, в съдебната зала, непосредствено преди да започне делото“

    „Имам право да говоря с нея, но 9 часа никой не ми даде контакт. Не се обосноваха каква е нормативната разпоредба“, продължи Велика Андонова.

По темата с видеозаписите тя коментира: „Никой не ни ги е дал,а самото разследване е в много ранен етап. Ние не сме и викани за разпит след това. Камерата е тази пред блока, в който живеят Габриела и Красимира и камерите по пътя, по който е минал автомобилът и е намерен в подножието на Витоша. Това са камерите. И има становището на полицаи от 4-о районно, които са гледали камерите, което е материализирано на хартиен носител. Тепърва предстоят съответните експертизи, които ще докажат какво се е случило и как са се развили действията.“

Адвокат Андонова обяви, че се подлага на много сериозно съмнение твърдението, че от видеокамерите ставало ясно как в автомобила имало борба. Това не било доказателство от съществено значение по делото.

    „В деня е имало среща между Габриела и Пейо. Пред блока на жилището, което са обитавали майката и Габриела. Габриела е слязла на среща със съпруга си. Красимира е била с кучето на разходка около блока. След това са били тримата в колата. Това е и основанието, поради което на този етап са привлечени като обвиняеми по член 115“, каза още Велика Андонова.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби