Кабинетът предлага на президента Румен Радев да издаде укази за назначаване на нови посланици на България в 6 държави, съобщи след заседанието на МС вицепремиерът Мария Габриел.

Свързани новини

18.10.2023 18:00

Габриел вади 6 нови посланици

Видян 1198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кабинетът предлага на президента Румен Радев да издаде укази за назначаване на нови посланици на България в 6 държави, съобщи след заседанието на МС вицепремиерът Мария Габриел.


Предложенията на кабинета са: Радка Балабанова да бъде новият ни посланик във Франция, Енчо Димитров да оглави посолството ни в Австралия, Тихомир Стойчев да ръководи дипломатическата ни мисия във Великобритания, Петър Крайчев – в Сингапур, Таня Димитрова в Индонезия, а Петър Танев в Украйна.


"По процедура следва указът да бъде издаден след получаване на съгласието на приемащите държави за направените предложения за посланици. Хората, които сме предложили, са дипломати от кариерата, които имат опит", заяви Габриел.


Напомняме, че назначението на български посланик в Киев се чака от 5 месеца. Последно на този пост бе Костадин Коджабашев. Посолството и консулството в Одеса затвориха врати през февруари м.г.. Дипломатите ни помогнаха за евакуацията на български и чужди граждани от Украйна и с последния курс се прибраха заедно със семействата си у нас.


Макар посолството отдавна да възобнови работа, стоим без редовен пратеник в Киев повече от година. Временно управляващ мисията е първият секретар Герман Ванчев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак