Пиер Шил

Свързани новини

24.03.2024 07:03

Френската армия e "готова за война": Висш генерал

Видян 11154 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Франция е готова да посрещне всякакви събития в международен план и е готова за "най-тежките ангажименти ", за да се защити, заяви началникът на щаба на френската армия генерал Пиер Шил в интервю.


През последните седмици френският президент Еманюел Макрон неколкократно отказа да изключи възможността в даден момент да бъдат изпратени западни войски в Украйна, за да помогнат на Киев в борбата му срещу Москва, която той определи като "противник" на Париж.


Силите на Франция са "готови ", заяви Шил пред Le Monde, като подчерта, че "каквото и да е развитието на международната ситуация, французите могат да бъдат убедени: техните войници ще реагират".

Шил заяви, че Франция има "международни отговорности " и е свързана чрез споразумения за отбрана с "държави, изложени на големи заплахи", и следователно трябва да разполага с подготвени и оперативно съвместими със съюзническите армии свои сили.


Той добави, че ядреното възпиране "не е универсална гаранция ", защото не предпазва от конфликти, които остават "под прага на жизнените интереси". Шил заяви, че армията трябва да се покаже като надеждна сила чрез отзивчивост по отношение на проектирането на сили и способност за провеждане на операции с по-голям обхват.


Генералът заяви, че в момента Франция е в състояние да ангажира дивизия от около 20 000 души в рамките на 30 дни и разполага със средства за командване на армейски корпус с численост до 60 000 души, който включва съюзнически дивизии.


В интервю за каналите TF1 и France 2 миналата седмица президентът Макрон заяви, че Франция "не води война с Русия", като подкрепя Киев, но определи Русия като "противник" и застана зад думите си, че не може да се "изключи" евентуално разполагане на войски на НАТО в страната.


Изявленията му предизвикаха вълна от опровержения от страна на повечето френски колеги от НАТО и официални лица - включително генералния секретар Йенс Столтенберг - за това, че имат намерение да разположат свои сили в Украйна.


В същото време испанският вестник El Pais съобщи в понеделник, че ръководеният от САЩ блок вече е участвал в "почти всички възможни аспекти" на конфликта и че действащи и бивши военни от държавите от НАТО работят в страната, като наблюдават как Киев използва оръжията, доставени от Запада.



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.03.2024 17:31

    Пък белгийската армия вече няма друго освен камъни, с които да се бие, цялото въоръжение е изпратено на укрите, тя и нашата сигурно е на същото дередже, като опълченците на Шипка ще да е .

  • 001 Anonimen 24.03.2024 08:56

    Западната истерия ескалира ? Френчовете не знаят какво очаква, тези млади хора които ще изпратят в месомелачката Украйна.А като тръгнат ковчези, зловещ сценарии очаква и Макрон и неговите глашатаи. САЩ могат да продължат войната с Русия, този път до "последният французин", след като укрите с всеки изминат ден се изчерпват !Глупостта на европейските политици е безгранична ! ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв