Свързани новини

23.02.2015 13:21

Франция изпраща самолетоносача „Шарл де Гол“ срещу ИД

Видян 1000 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Франция изпраща самолетоносача си „Шарл де Гол“ за участие в операциите срещу групировката "Ислямска държава", обяви представител на министерството на отбраната, цитиран от АФП.


"Включването на „Шарл де Гол“ във (френската) операция „Шамал“ (в Ирак) започва тази сутрин“, заяви пред агенцията член на антуража на френския министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан, които пристигна на борда на самолетоносача с хеликоптер.


Първите изтребители „Рафал“ излетяха призори от „Шарл де Гол“, който кръстосва в Залива на 200 км северно от Бахрейн, в посока Ирак. Очаква се самолетите да достигнат целите си за около час и половина полет, което е два пъти по-бързо отколкото от базата в „Ал Дафра“, Обединените арабски емирства, използвана от френските ВВС.


„Шарл де Гол“, отплавал на 13 януари от Тулон в Южна Франция за петмесечна мисия, ще бъде ангажиран няколко седмици в Залива, редом до американския самолетоносач „Карл Винсън“, в рамките на международната коалиция, ръководена от САЩ, съобщи френски военен източник. След това самолетоносачът ще продължи към Индия.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.