Джордж Сорос ще предаде контрола над организацията на своя син Алекс

Свързани новини

15.08.2023 16:17

Фондацията на Сорос ще намали финансирането за ЕС

Видян 746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фондация "Отворено общество", основана от милиардера Джордж Сорос, възнамерява да се изтегли или да прекрати голяма част от работата си в рамките на ЕС, тъй като пренасочва вниманието си към други части на света, предаде Ройтерс, като се позова на вътрешна кореспонденция на организацията, съобщи БТА.

Това решение означава, че благотворителната мрежа ще се преориентира от работа, свързана с вътрешноевропейски въпроси, към по-широкообхватни световни проблеми, става ясно от електронно съобщение, изпратено на нейни служители. "В крайна сметка новоодобрената стратегическа посока ще позволи изтеглянето и прекратяването на голяма част от нашата настояща работа в рамките на ЕС и нашето внимание и ресурси ще бъдат насочени към други части на света", пише още в депешата.

През юни фондацията обяви, че 93-годишният финансист Джордж Сорос ще предаде контрола над организацията на своя син Алекс, а през юли бяха обявени планове да бъдат съкратени 40% от служителите ѝ по целия свят.

В съобщението не се дават подробности как фондацията ще преструктурира финансирането си, но говорител каза, че групата ще продължи да подкрепя организации на гражданското общество в Европа, включително свързаните с външните работи на ЕС, както и че ще продължи да подкрепя европейските ромски общности.

Сорос, унгарски евреин, емигрирал и забогатял в САЩ след края на Втората световна война, отдавна подкрепя групи, популяризиращи либерални и демократични ценности, както и отворените граници в Източна Европа. Организацията, която управлява около 1,5 милиард долара годишно в световен мащаб, все пак ще продължи да финансира програми в Европа чрез национални фондации, включително в Украйна, Молдова, Киргизстан и Западните Балкани, заяви говорителят на фондация "Отворено общество".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец