ОСЪЖДА „Фондация майко мила“ да заплати на Столична община, представлявана от кмета Йорданка Фандъкова,  на основание член 79, ал. 1 ЗЗД сумата от 7556,21 лева, представляваща цената на потребената електрическа енергия.

Свързани новини

28.09.2023 17:17

Фондация на Белобрадова осъдена да плати на СО близо 8000 лв. за укриване на ток

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През септември 2020 година служители на „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД  са извършили проверка на двуетажна къща, собственост на Столична община, намиращ се на улица „Любата“ в столичния район „Лозенец“. Проверяващите констатират случай на непълно отчитане на потребяваната електрическа енергия за периода от април до септември 2020 година на стойност над 7500 лева, пише svobodnoslovo.eu.

Столична община предявява иск към наемателите на обекта – Фондация „Майко мила“ с председател Красимира Хаджииванова да заплати дължимата сума.

Другият създател и основател на фондацията и едноименния сайт е Елисавета Белобрадова от ДБ.


По делото е изготвена и приета съдебно-техническа експертиза, в която вещото лице е констатирало, че описаните в процесния констативен протокол нарушения представляват нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа и случай на пълно неотчитане на потребената електроенергия през присъединението.

В решението на Софийския районен съд, с което разполагаме, се казва:

ОСЪЖДА „Фондация майко мила“ да заплати на Столична община, представлявана от кмета Йорданка Фандъкова,  на основание член 79, ал. 1 ЗЗД сумата от 7556,21 лева, представляваща цената на потребената електрическа енергия.

Решението на съда по делото срещу фондацията, свързана с популярната депутатка от „Демократична България“, е от 5-ти януари 2023 г. и е изпратено до кмета на София Йорданка Фандъкова лично от кмета на район „Лозенец“ – Константин Палов, заедно с проект на извънсъдебна спогодба.

Интересното е, че документите показват, че Комитата съгласува лично с подписа си извънсъдебната спогодба между електроразпределителното дружество, Столична община и фондация „Майко мила“, отбелязва сайта.

В документите е описано, че „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД е подало заявление за издаване на заповед за изпълнение на парично задължение, както и искова молба до Софийски районен съд с искане за заплащане на следните суми: главница 7556, 21 лева, лихва 717, 88 лева и разноски в съдебното производство в размер на 445, 48 лева. В резултат Фондация „Майко мила“ признава, че дължи и се задължава да изплати на ищеца описаните суми.

 

Източник: tribune.bg

 











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец